Teknovation Logo
robot

 
  • Den seneste robotcelle hos Hans Jensen Lubricators.

20. april 2018, kl. 08:05 

Monotont arbejde fjernet

Hans Jensen Lubricators investerer løbende i den seneste teknologi, og har blandt andet valgt at investere i endnu en Bila RoboPower sammen med multitaskingmaskinen NTX1000 fra DMG Mori. Investeringen sikrer mere præcision i arbejdet samtidig med at man automatiserer sig fri for at udsætte medarbejderne for monotont arbejde.


Maskinfabrikken Hans Jensen Lubricators i Hadsund har eksisteret i mere end 100 år, hvor de har udviklet og produceret cylindersmøresystemer til 2-takts marinediesel og stationære motorer. 

Virksomheden har løbende investeret i højtteknologi, og senest har de valgt at investere i endnu en Bila RoboPower sammen Multitaskingcentret NTX1000 fra DMG Mori. Det sker af to grunde: Produkterne skal produceres med stor nøjagtighed ned til mindste detalje. Og man ønsker frigivelse af mandskab til andre opgaver, mens CNC-maskinen og robotcellen kører ubemandet, også efter fyraften.  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Forud for sidste års 100 års-jubilæum leveredes den første Bila RoboPower T800, som blev købt til at håndtere emner ind og ud af en eksisterende CNC-drejebænk, og det gav maskinfabrikken nogle flere muligheder i produktionen.

Løsningen fungerer så godt, at det faldt naturligt, at den næste robot også skulle være en RoboPower. Denne gang blev det en model T850, som blev købt sammen med en DMG Mori Multitaskingmaskine NTX1000. Implementeringen af den samlede løsning blev håndteret af DMG Mori:

”Det er vores anden Bila RoboPower, og begge investeringer har været i tæt samarbejde med vores leverandører. Samarbejdet er gået godt, og robotternes funktion og ydeevne lever helt op til forventningerne,” fortæller bestyrelsesformand Hans Peter Jensen.
 
Tidligere blev emnerne fremstillet på fire stationer i tre forskellige maskiner, men i dag kan hele processen udføres i et samarbejde mellem robotcellen og multitaskingmaskinen.

”Ved at kombinere CNC-maskiner med robotceller har vi fået fjernet monotont, manuelt arbejde, og det betyder, at vi nu kan bruge medarbejderne på andre opgaver ,” fortæller direktør Rasmus Jensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 

   

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media