Teknovation Logo
robot

 
  • IDA´s formand, Thomas Damkjær Petersen, glæder sig over, at årets ansøgertal via kvote 2 til de videregående uddannelser igen viser stigende interesse for ingeniørfaget.

23. marts 2017, kl. 14:07 

Ingeniøruddannelser hitter hos de unge

IDA noterer med tilfredshed, at årets ansøgertal via kvote 2 til de videregående uddannelser, igen i år viser stigende interesse for ingeniørfaget.


Ligesom sidste år stiger antallet af ansøgere til landets ingeniøruddannelserne. Ud af de udvalgte uddannelser, som ministeriet fremlægger tal for, er det civilingeniøruddannelsen, der er steget mest med 28 procent - i alt 1.382 ansøgninger. 1.777 har søgt en diplomingeniøruddannelse, hvilket giver en flot stigning på 14 procent.

Formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersen, glæder sig over, at mange unge igen i år søger ingeniørstudiet via kvote 2.

”Det er en klar tilkendegivelse af, at mange har en interesse i at læse til ingeniør, hvilket er fantastisk. Nu må vi så afvente, hvordan den endelige søgning med både kvote 1 og kvote 2 ender og ikke mindst, hvordan optaget på ingeniøruddannelserne ser ud. Der er nemlig allerede i dag en stor efterspørgsel fra erhvervslivet på ingeniører, og en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the future viser, at der allerede i 2025 vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabeligt uddannede,” siger Thomas Damkjær Petersen.

Hos it-virksomheden NNIT vækker årets søgning mod ingeniøruddannelserne derfor også stor glæde.

”Det er glædeligt, at flere søger ind til ingeniøruddannelserne. Der er mangel på ingeniører – og særligt inden for it, som er den gruppe, vi efterspørger mest,” siger Brit Kannegaard Johannessen, HR-direktør, NNIT og tidligere medlem af IT-Branchens kompetenceudvalg.

I det hele taget er søgningen mod de tekniske uddannelser på både erhvervsakademier, professionshøjskoler og universiteter øget, oplyser Uddannelses- & Forskningsministeriet.

"Vi har brug for dygtige ingeniører. Det er derfor positivt, at søgningen mod de tekniske uddannelser igen stiger. Det er arbejdskraft, som vores virksomheder har efterspurgt længe. Fra politisk side har vi samtidig opfordret til, at man søger ind på uddannelser, hvor der er gode fremtidsmuligheder. Det budskab ser ud til at være forstået blandt de unge," fastslår uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i forbindelse med den endelige opgørelse over søgningen til landets videregående uddannelser via kvote 2.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 

   

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik