Teknovation Logo
robot

 
  • En live case med topologioptimering af en vingekomponent til et mindre jetfly og klargøring til 3D-print gennem Siemens PLM's nyligt tilføjede konvergenssoftware blev demonstreret i Berlin.

18. oktober 2016, kl. 07:32 

Siemens PLM-sats på 3D-print

Topologioptimering, understøttelse af NC-software til flere 3D-printtyper og simulering af AM-designmodeller er nogle af de tiltag, der er på vej til Siemens NX-software, lød budskabet ved den årlige Siemens PLM Europe-konference i Berlin.


Siemens PLM kan næste år markere ti års-jubilæet efter overtagelsen af det amerikanske softwarefirma UGS Corp.

Og efter næsten et årti i tysk eje, kan softwaresuiten, der oprindeligt blev døbt Unigraphics (lanceret i 1976 i USA), efterhånden præsentere et markant aftryk fra industrigigantens måde at tænke på.

Siemens holistiske forretningsmodel med ønsket om at favne et bredt spektrum af industrielle produktionsapplikationer er således godt på vej til at blive ført ud i livet - også i PLM-verdenen.

Siemens PLM kan med den aktuelle udgave af eksempelvis NX-softwaren i version 11 præsentere muligheder for at omfavne mulighederne inden for 3D-print.

Ved gårdagens Siemens PLM Europe-konference i Berlin var en stor del af præsentationerne i den store sal i eventlokalerne således dedikeret til at præsentere potentialet med de seneste AM-teknologier.

Konkret introducerer virksomheden muligheden for at foretage topologioptimering af emner direkte i NX og herefter konvertere dem til 3D-printklare filer.

Nærmere bestemt er det blevet muligt at mikse solid- og overflademodellering med mesh- eller polygon-baserede data. Disse funktioner implementeres inde i Parasolid-kernen. 

Dette blev vist med en livedemonstration på scene af konvateringen af en ældre vingekomponent til optimeret 3D-printklart design.

Desuden holdt eksempelvis amerikanske Local Motors (der 3D-printer rigtige biler) og HP (har udviklet den lovende Multi Jet Fusion 3D-printteknologi med voxel-teknologi) indlæg, hvor sidstnævnte forventer store muligheder for at udfordre eksempelvis sprøjtestøbmaskinprodcenterne inden for de næste fem år.

Endelig lover Siemens PLM en vifte af muligheder for digitalisere design- og produktionsprocesser ikke mindst, hvad angår fremstillingslinjer med automationsudstyr og industrirobotter, samt muligheder for at holde styr på og anvende kunder og kundernes kunders data med Big Data-værktøj. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 

   

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik