Teknovation Logo
robot

 
  • En live case med topologioptimering af en vingekomponent til et mindre jetfly og klargøring til 3D-print gennem Siemens PLM's nyligt tilføjede konvergenssoftware blev demonstreret i Berlin.

18. oktober 2016, kl. 07:32 

Siemens PLM-sats på 3D-print

Topologioptimering, understøttelse af NC-software til flere 3D-printtyper og simulering af AM-designmodeller er nogle af de tiltag, der er på vej til Siemens NX-software, lød budskabet ved den årlige Siemens PLM Europe-konference i Berlin.


Siemens PLM kan næste år markere ti års-jubilæet efter overtagelsen af det amerikanske softwarefirma UGS Corp.

Og efter næsten et årti i tysk eje, kan softwaresuiten, der oprindeligt blev døbt Unigraphics (lanceret i 1976 i USA), efterhånden præsentere et markant aftryk fra industrigigantens måde at tænke på.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Siemens holistiske forretningsmodel med ønsket om at favne et bredt spektrum af industrielle produktionsapplikationer er således godt på vej til at blive ført ud i livet - også i PLM-verdenen.

Siemens PLM kan med den aktuelle udgave af eksempelvis NX-softwaren i version 11 præsentere muligheder for at omfavne mulighederne inden for 3D-print.

Ved gårdagens Siemens PLM Europe-konference i Berlin var en stor del af præsentationerne i den store sal i eventlokalerne således dedikeret til at præsentere potentialet med de seneste AM-teknologier.

Konkret introducerer virksomheden muligheden for at foretage topologioptimering af emner direkte i NX og herefter konvertere dem til 3D-printklare filer.

Nærmere bestemt er det blevet muligt at mikse solid- og overflademodellering med mesh- eller polygon-baserede data. Disse funktioner implementeres inde i Parasolid-kernen. 

Dette blev vist med en livedemonstration på scene af konvateringen af en ældre vingekomponent til optimeret 3D-printklart design.

Desuden holdt eksempelvis amerikanske Local Motors (der 3D-printer rigtige biler) og HP (har udviklet den lovende Multi Jet Fusion 3D-printteknologi med voxel-teknologi) indlæg, hvor sidstnævnte forventer store muligheder for at udfordre eksempelvis sprøjtestøbmaskinprodcenterne inden for de næste fem år.

Endelig lover Siemens PLM en vifte af muligheder for digitalisere design- og produktionsprocesser ikke mindst, hvad angår fremstillingslinjer med automationsudstyr og industrirobotter, samt muligheder for at holde styr på og anvende kunder og kundernes kunders data med Big Data-værktøj. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 

   

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik