Teknovation Logo
robot

 
  • Fra juli er det Danmarks uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund der leder rådsmøderne ofr EU's forskningsministre, og hun vil stille skarpt på blandt andet avancerede materialer og en EU rumlov.

23. maj 2024, kl. 10:02 

Uddannelses- og forskningsministeren skærper EU-indsats for materialer og rummet

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund vil ved ministerrådssamlingen forud for Danmarks overtagelse af EU-formandsskabet sætte avancerede materialer og rummet højt på dagsordenen.


Forskning og innovation inden for avancerede materialer såvel som en EU-rumlov er kommet på ministerrådsdagsordenen, og det vil få høj prioritet under det kommende danske formandskab, fremhæver Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, der netop er draget til Bruxelles.

Vitale rumbaserede systemer står foran at blive sat ud af spillet, hvis ikke EU tager affære, hvilket en EU-rumlov, inspireret af den danske, skal ændre på. Der stilles også skarpt på avancerede materialer, der er bevidst designet og konstruerede materialer til at vise overlegen ydeevne eller specielle funktioner, under det aktuelle rådsmøde.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Det er vigtige emner, der er på programmet, som jeg ser frem til at drøfte med mine europæiske kollegaer. Forskning og innovation i rummet og i avancerede materialer spiller ind i mange relevante dagsordener som for eksempel klima, sikkerhed og sundhed, og derfor mener jeg, at der er brug for, at Europa skruer op for engagementet, så vi ikke ender som et teknologisk museum, der kan besøges på en mellemlanding mellem USA og Kina. Med EP-valg lige om hjørnet og et dansk formandskab i horisonten er der ekstra god grund til at vende blikket mod Bruxelles, hvor nøglen til at løse mange af kontinentets største udfordringer ligger," fastslår Christina Egelund, inden rådsmødet indledes torsdag.

EU-forskningsministrene vil således blandt andet drøfte, hvordan forskning og innovation inden for avancerede materialer kan koordineres bedre på europæisk niveau og blandt medlemslandene, så flere får udbytte af den samlede forskning og innovation.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik