Teknovation Logo
robot

 
  • Ildsjælene bag foreningen Teknologiskolen, der er en slags aftenskole om robotter for børn, unge og deres forældre, stimulerer og udvikler interesse robotter, fastslår UR´s CTO og medstifter Esben Østergaard, der her modtager FSR Marsh Erhvervsprisen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

27. maj 2016, kl. 07:04 

Pris videregivet til børn og unge, der ”går til robot”

Den frivillige forening Teknologiskolen i Odense får et kontant skulderklap fra en af Universal Robots stiftere, Esben Østergaard, som torsdag modtog FSR Marsh Erhvervspris 2016, og valgte at videregive den til foreningen, hvor børn og unge "går til robot".


Unge robot-entusiaster og deres ulønnede undervisere på Teknologiskolen i Odense får nu økonomisk opbakning fra Universal Robots, UR, til deres prisværdige initiativ. Teknologiskolen søsatte en slags aftenskole om robotter for børn, unge og deres forældre. Her stimulerer og udvikler man interessen for teknologiudvikling, innovation og samarbejde gennem et lærerigt og uformelt miljø, hvor der er plads til at arbejde med egne ideer såvel som planlagte aktiviteter, og UR har tidligere sponseret udstyr til Teknologiskolen:

“Jeg har besøgt Teknologiskolen og været meget imponeret over, hvor meget skolen er lykkes med at skabe for ganske få midler. Derfor tænkte jeg også, at checken på 35.000 kroner, som følger med FSR Marsh Erhvervspris reelt vil kunne batte noget netop på Teknologiskolen. Det er så prisværdigt, at underviserne på frivillig basis har startet dette rum for læring og erfaringer med robotteknologi”, siger CTO Esben Østergaard, Universal Robots, der er en af UR´s stiftere.

Foreningen bag Teknologiskolen ønsker med skolen at skabe et fællesskab, der går på tværs af alder, køn, etnicitet og social baggrund, og henvender sig til alle børn og unge mellem 10 og 18 år. Skolens første sæson er netop slut, men i uge 26 er der sommerskole ”Robot Summer Camp 2016”, som Teknologiskolen præsenterer i samarbejde med Teknisk fakultet og Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet.
Desuden kan man ”gå til robot” igen fra september 2016, hvor Teknologiskolen planlægger at have hele fire hold, der skal arbejde med robotteknologi, et hold, der skal arbejde med app-udvikling samt deltagelse i First Lego League.

“Med donationen fra UR vil Teknologiskolen kunne indkøbe 20 nye Raspberry Pi computere til at køre det software, som vores deltagere bruger til at programmere robotter med samt brugte bærbare computere til at køre Mindstorms Software, og også tilmelde os First Lego League turneringen og købe et par Mindstorms- sæt og årets konkurrencebane. Med andre ord giver donationen os mulighed for at udvide fra en aktivitet til flere aktiviteter, så vi kan åbne dørene op for endnu flere af de børn og unge, der sidste sæson måtte skrives på venteliste”, siger Teknologiskolens formandJacob Nielsen.

Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der torsdag på IT Universitetet i København overrakte revisorbranchens prestigefyldte pris, FSR Marsh Erhvervspris til Esben Østergaard, som modtog den på vegne af UR.

Tilbage i 2005 så UR, at der var et hul markedet for små og mellemstore robotter. I dag har virksomheden et globalt netværk med 200 distributører i 50 lande, fremhævede statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale til vinderen af FSR Marsh Erhvervspris 2016:

”Dansk økonomi og dansk erhvervsliv er udfordret på mange områder. Vi skal have bedre gang i væksten, og vi skal have flere arbejdspladser. Udfordringerne er til at få øje på. Bare for at nævne et eksempel, er der de sidste 20 år ikke skabt en virksomhed med mere end 1.000 ansatte. Det siger noget om de muligheder, som suser forbi vores land. Men er mulighederne omvendt store, hvis vi handler ansvarligt og tænker os om. Jeg synes dagens prisvinder er et stjerne godt eksempel på, hvad der skal til, hvis vi skal aflevere et Danmark, der er stærkere, til næste generation,” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale til dagens prisvinder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik