Teknovation Logo
robot

 
  • Elektriske lineære aktuatorer fremhæves, når der er behov for enkel, sikker og problemfri bevægelse, som er nøjagtig og ensartet.

24. februar 2016, kl. 07:05 

Automatisering er mere end robotter

Elektriske lineære aktuatorer, til enkel, sikker og problemfri bevægelse, er i fokus, når AVN Teknik inviterer til seminar, henholdsvis i Aarhus 9. marts og i Brøndby 10. marts. Her vil den seneste generation af elektriske aktuatorer, som blandt andet vil være interessant for maskinbyggere, være i fokus.


I forbindelse med de to seminarer vil AVN Teknik A/S løfte sløret for Thomsons seneste elektrisk lineær aktuator; Electrak HD.

Electrak HD kan håndtere applikationer, som hidtil ikke har været muligt med elektriske lineære aktuatorer. Med en højere kraft på op til 10 kilo-Newton og længere slaglængde på op til 1.000 millimeter. Aktuatordesignet og kvaliteten af kuglespindel samt el-motor er alle parametre, som tilsammen har reduceret strømforbruget med op til 20 procent. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Thomson Electrak HD anbefales til tunge industrielle applikationer, hvor overgangen fra hydraulisk til elektrisk aktivering er ideel.

Aktuatoren kan anvendes til løft, justeringer, vippe- og skubbebevægelser, og kan integreres i avancerede styresystemer ved hjælp af databuskommunikation. Den er samtidig støjsvag og energieffektiv, hvilket giver et bedre arbejdsmiljø og opfylder de stadig voksende krav til miljøvenligt udstyr, fremhæver AVN Teknik.

Electrak HD er enklere og hurtigere at installere - sammenlignet med hydraulisk- og pneumatiksystemer, hvor der eksempelvis er behov for hydraulikslanger og pumper. Desuden kræver hydrauliske og pneumatiske systemer hyppigere vedligehold.

Aktuatoren har indbygget controller med en variation af forskellige funktioner, herunder J1939 CAN-bus, og er forsynet med Electrak Modular Control System, EMCS, der danner grundlaget for den bedste elektroniske controller, som er tilgængelig i elektriske lineære aktuatorer. EMCS eliminerer behovet for en  Stand Alone-controller og giver mulighed for at designe aktuatorapplikationen, så den giver højere kraft og længere slaglængde, fremhæver AVN Teknik.

Konstant overvågning af kritiske parametre, såsom spænding, strøm, overlast, temperatur og regulering af dynamisk bremsning, er standard på alle Electrak HD-aktuatorer, der således er udviklet til at kunne klare og overgå de hårdeste komponenttests på markedet og har undergået vibrationstest, temperaturvariation og tæthedsgrad, IP69K, derfor kommer Electrak HD´s evner bedst til sin ret, når den anvendes under de mest barske betingelser.

Mere information om seminaret kan fås ved kontakt AVN Teknik på telefon 7020 0411.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik