Teknovation Logo
robot

 
  • Den største udfordring er, at returmaterialet skal være godt sorteret, når det kommer tilbage til Ovako, så det kan gå direkte ind i ovnene og blive til nyt specialstål, fremhæver parterne.

24. april 2024, kl. 20:55 

Stål-affald bliver til SKF-rullelejer

Produktionsaffaldet hos SKF indsamles, sorteres og kvalitetssikres af Stena Recycling, og returneres derefter til stålproducenten Ovako og smeltes om til nyt specialstål. Senest har Ovako meddelt, at virksomheden overgår fra propan til grøn brint i produktionen i Hofors.


Trepartssamarbejdet mellem SKF, Ovako og Stena Recycling er et godt eksempel på, hvordan man genanvender restprodukter under fremstillingen og returnerer dem til produktion i en cirkulær proces, fremhæver SKF.

Samarbejdet har stået på i en længere periodeog er gradvist blevet forfinet takket være en fælles ambition om at reducere klimaaftrykket mest muligt.

Aktuelt genanvendes tæt på hundrede procent af slibestøv og slibespåner, og over 90 procent af produktionsskrot såsom holdere, ruller og kasserede lejer, fremhæver SKF.

Stålet kommer fra producenten af specialstål Ovako, der er særlig opmærksom på cirkularitet, og aktuelt genbruger producenten årligt cirka 2.500 tons restprodukter fra SKF, som omdannes til nyt specialstål, påpeges det.

Ifølge parterne er Ovako den stålproducenten i europa, der har det laveste CO2-fodaftryk. Og rejsen fortsætter med nye investeringer for yderligere at reducere CO2-udledningen.

Virksomheden har gjort det i to etaper, hvor produktionen først konverteredes fra fyringsolie til propan, og nu overgår produktione fra propan til grøn brint, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik