Teknovation Logo
robot

 
  • Brd. Klee kan aktuelt fejre 80 års jubilæum.

22. marts 2024, kl. 09:24 

Klee runder 80 år i påskedagene

Brd. Klee A/S har historik tilbage til 28. marts 1944, og står derfor foran sit 80 års jubilæum.


En 80 års fødselsdag nærmer sig for Klee, der har hovedsæde i Albertslund. Det er Skærtorsdag, den 28. marts, at man reelt runder 80 år for maskinfabrikant Henning Klee og hans to ældste sønner Paul Klee og Mogens Klee under navnet; A/S Brd. P. & M. Klee Mekaniske Værksteder, der blev etableret i København på dagen tilbage i 1944.

Efter fem år blev selskabet delt i to, og Mogens Klee fortsatte med at bygge og reparere maskiner, mens handelsvirksomheden ‘Brd. Klee’ opstod under ledelse af Paul Klee.

I 1951 overtog Paul Klee så også firmaet ‘Stevns & Company’, hvis hovedområde var motorer og dele hertil. Senere kom BMW industrimotorer og VEM gearmotorer, som dog ikke længere er en del af Brd. Klees sortiment, og i 1953 opkøbtes agenturfirmaet ‘Børge Elmgreens Eftf.’, og i 1963 overgik det hele til et personligt firma med ingeniør Paul Klee som eneindehaver under navnet ‘Brd. Klee’.

På Gadagervej i Albertslund begyndte man i 1966 opførelse af en 1.000 kvm kontor- og lagerbygning, der stod færdig i juni 1967. Her holder Brd. Klee stadig til. Bygningerne er udbygget og nabo-ejendomme er ad flere omgange tilkøbt for at sikre den løbende ekspansion. I dag er der over 10 gange så mange kvadratmeter under tag som i 1966.

I 1970´erne kom Bonfiglioli Riduttori-forhandlingen til, med den italienske koncerns gear og motorer; en forhandling som selskabet stadig har, og i 1986 overtog Paul Klees søn Jan Klee ledelsen. Selskabet blev børsnoteret, og er det fortsat. Dansk forhandling af Stabilus gasfjedre og Hepco skinnesystemer kom til, og i start 00'erne Gates remme, NSK lejer, Tri-flow smøremidler og ikke mindst Elesa som kombination som sammen med Ganter markedsføres under Elesa+Ganter. Klee-mærket blev startet op med import af egne motorer og blæsere.

Jan Klee fratrådte i 2008, og i stedet blev den nuværende administrerende direktør blev Lars Ejnar Jensen indsat som topchef. Under hans ledelse er datterselskaber i Taiwan og Kina tilkommet, og Klee er blevet til en koncern.

Brd. Klee er nok en handelsvirksomhed, men det har altid ligget i selskabets DNA at udvikle og levere holdbare løsninger sammen med kunderne. Det er derfor, at selskabets fulde navn er Brd. Klee Handels- og Ingeniøraktieselskab. Det har altid været vigtigt at berige produkterne med den viden, der muliggør en optimal udnyttelse af dem. Og det lægges der fortsat stor vægt på – webshop eller ej. Der er i dag cirka 75 personer ansat i moderselskabet. De fleste er netop beskæftiget med salg, rådgivning og udarbejdelse af kundetilpassede løsninger.

Brd. Klee startede som mekanisk værksted. Selv om denne del som nævnt ovenfor ret hurtigt blev skilt ud, så er der stadig værksted hos Brd. Klee, og det er løbende blevet udbygget og opgraderet. Værkstedet sikrer fleksibilitet. Her bygges og males gearmotorer, her skæres tandremme i individuelle bredder, gasfjedre fyldes med luft efter kundeønske, greb samles og kæder klippes.

De senere år har Brd. Klee via opkøb udvidet med delejerskab af lokalt funderede virksomheder med elektromekanisk baggrund med henblik på at udvide samarbejdet for og med slutbruger-kunder i lokalområdet. Dette er en naturlig udvikling mod mere lokal nærhed i en tid, som udfordres af globale aktører og www. Brd. Klee vil gerne være der, hvor kunderne er – også slutbrugerne, fremhæves det i forbindelse med 80 års jubilæet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik