Teknovation Logo
robot

 
  • Efter MADE Demonstrationsprojektet har MC Uldall ikke længere udfordringer i rørsvejsearbejdet.

21. marts 2024, kl. 13:48 

MADE Demonstrationsprojekt løste svejseudfordringer

MC Uldall Maskinfabrik A/S fra Skanderborg har aktuelt fået løst svejseproblemer med huller og ridser i et MADE Demonstrationsprojekt sammen med FORCE Technology.


Ved MC Uldall har man haft udfordringer med at der opstod ridser og små huller i rørsvejsningerne. Dels i rørets langsgående svejsning, som andre rørleverandøren var årsag til, dels i de svejsninger, som MC Uldall Maskinfabrik selv udførte, når der blev svejst flanger i rustfrit stål på røret. Sidstnævnte huller havde MC Uldall Maskinfabrik dog stort set selv elimineret ved at justere svejseprocessen, inden FORCE Technology kom på banen i MADE projektet:

”Vores gennemgang af deres svejseprocedure viste da også, at de har godt styr på den del. Desuden lavede vi laboratorieundersøgelser af metallets mikrostruktur i et af de rør, som havde fejl, ligesom vi analyserede fotomateriale fra MC Uldall Maskinfabrik, som viste huller og ridser i andre rør,” siger Johan Braüner Nielsen, specialist i Materials Consultancy hos FORCE Technology.

På den baggrund kom FORCE Technology med en række anbefalinger, hvoraf MC Uldall Maskinfabrik har arbejdet videre med flere af dem. En af løsningerne var påføring af et ekstra nikkellag inden forkromningen. Dels for at fylde de små huller og ridser, dels for at lægge et ekstra lag uden på svejsningen, fordi dens materialemikrostruktur i sig selv kan efterlade huller i forkromningen. Ifølge Casper Lysdal Rosvall kan den løsning ikke svare sig økonomisk. Til gengæld har MC Uldall Maskinfabrik justeret både den spåntagende bearbejdning – altså processen, som gør røret helt rundt indvendigt – og den efterfølgende honing – den indvendige slibning af røret:

”I en produktionsproces som denne er det enormt svært at sætte fingeren på de præcise årsager til problemerne, men vi har justeret forskellige ting, som tilsammen har haft effekt,” siger Casper Lysdal Rosvall,  og fortsætter:

”Vi har ændret skæredata – altså hvor hurtigt, hvor dybt og med hvilken vinkel spåntagningen sker. Dels for at for at fjerne mere af svejselagene, dels fordi vi mistænker, at spåntagningen har rykket materiale af i stedet for at skære det af. Hvad angår honingen, har vi justeret, hvor længe vi anvender de forskellige typer af sandpapir, og ændret maskinens filtertype, så det fanger korn i mindre størrelse. Teorien er, at løsrevne korn er blevet trukket med rundt under honingen, hvor de har lavet ridser”.

Samlet set har MADE Demonstrationsprojektet således været en succes for MC Uldall Maskinfabrik.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik