Teknovation Logo
robot

 
  • De to hidtidige ingeniøruddannelser kan nu blive udvidet med en tredje ved Campus Kalundborg, fremhæver Absalon i forlængelse en ansøgning om etablering af en robotingeniøruddannelse.

4. marts 2024, kl. 12:02 

Absalon vil åbne uddannelse i robotteknologi i Kalundborg

I robot- og den øvrige automatiseringsindustri i Danmark er der stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, som forventes at vokse i takt med branchens udvikling. Derfor har Professionshøjskolen Absalon nu ansøgt om at åbne en diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation i Kalundborg.


På Absalon ønsker man at imødekomme det øgede behov både i Kalundborg, men også i resten af landet, når det gælder kvalificerede inden for robotteknologi, industriel automatisering, IT og øvrige Science-dicipliner. Aktuelt har man derfor sendt en ansøgning til Det rådgivende udvalg for udbud af uddannelser, RUVU, om at åbne en engelsksproget diplomingeniøruddannelse i robotteknologi/Bachelor of Engineering in Robot Systems ved Campus Kalundborg.

”En ny uddannelse i robotteknologi vil kunne få stor betydning både for virksomhederne og Absalons uddannelser i Kalundborg. Biotekindustrien i byen er i rivende udvikling, og her er det afgørende for virksomhederne at kunne tiltrække både dansk og international arbejdskraft. For os som uddannelsesinstitution er det vigtigt, at uddannelsestilbuddet er både fagligt og økonomisk bæredygtigt – og det vil et engelsksproget tilbud være,” lyder det fra direktør Daniel Schwartz Bojsen, Sundhed, Social & Engineering på Professionshøjskolen Absalon.  

Et engelsksproget tilbud forventes at være bæredygtigt. Det underbygges af den nuværende engelsksprogede diplomingeniøruddannelse i bioteknologi, som både oplever stor søgning og Absalon oplever, at dimittenderne kommer i job i industrien efterfølgende.

Hos industrien bakker man op pm en uddannelse i robotteknologi og automation:


”På tværs af brancher er Produktionsdanmark i gang med en transformation af det eksisterende produktionsapparat fra manuelle processer til automatiserede og digitaliserede processer. Dette gælder ikke mindst i Life Science, hvor eksisterende faciliteter transformeres med implementering af avanceret teknologi, og nye faciliteter fødes med State-of-the-Art hardware og software. Det betyder, at branchen og Produktionsdanmark som helhed oplever et stigende behov for kompetencer, der understøtter denne udvikling,” siger produktionsdirektør Michael Hallgren, Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg, og han fortsætter:

”De sidste mellem 6 og 8 år er der i tæt samarbejde mellem en række uddannelser og den lokale industri etableret et stærkt uddannelsesmiljø i Kalundborg, der skaber en lokal fødekæde af kompetencer inden for bioteknologi og maskinteknologi, hvortil der også er en stor efterspørgsel i den lokale industri. En uddannelse inden for robotteknologi og automation vil tilføje væsentlige kompetencer til den lokal fødekæde og vil dermed bidrage til bæredygtig vækst i Skandinaviens største hub for bioproduktion”.

Absalon ønsker at udbyde diplomingeniøruddannelsen i robotteknologi i Kalundborg, hvor der på nuværende tidspunkt i forvejen udbydes to andre diplomingeniøruddannelser i henholdsvis bio- og maskinteknologi, og den tilføjede uddannelse vil indgå i det stærke faglige samarbejde mellem de to eksisterende ingeniøruddannelser i byen, fremhæver uddannelsesleder Jesper Stensbo Knudsen, diplomingeniøruddannelsen i maskinteknologi, som også arbejder på den kommende uddannelse, hvis den bliver godkendt, ud fra en bred opfattelse af robotter.

Det vil sige, at uddannelsen ikke kun vil arbejde med robotter forstået som fysiske, men også som digitale, og de kommende studerende vil fx skulle kunne forstå og analysere robotterne i en bredere virksomhedssammenhæng og forstå den industri, som de indgår i:

”Virksomhedsforståelse er et centralt element i uddannelsen. Udover at lære om robottyper og teori knyttet robotteknologi og automation, så vil studerende også få en forståelse af de anvendelsessammenhænge, som robotter kan indgå i, samt ikke mindst implementering og integration i forhold til såvel nye som eksisterende virksomhedssystemer. De studerende skal dimittere med en forståelse af den kompleksitet, som robotter og automation indgår i. De skal kende til sikkerhed og programmering, og de skal kunne vurdere, om robotter i det hele taget er den rigtige løsning for den virksomhed, som de arbejder med,” forklarer Jesper Stensbo Knudsen.

Uddannelsens struktur og faglige elementer svarer til diplomingeniøruddannelsen i robotteknologi, som i dag udbydes på dansk af Syddansk Universitet i Odense. Uddannelsen i Kalundborg vil vare tre et halvt år og blive udbudt på engelsk. Det forventes, at der vil komme svar på ansøgningen til RUVU i april måned. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik