Teknovation Logo
robot

 
  • Anført af dronning Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund tildeltes Amelia-Elena Rotaru, Mads Albertsen, Peter Dalsgaard, Irene Tamborra, og Thomas Gammeltoft-Hansen mandag i Den Sorte Diamant hver 1,2 millioner ved årets EliteForsk-uddelinger.

26. februar 2024, kl. 17:28 

Årets EliteForsk-prismodtagere hædret

Anført af dronning Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund blev de fem modtagere af årets EliteForsk-legater hyldet sammen med iøvrigt 18 EliteForsk-rejsestipendie-modtagere i Den Sorte Diamant.


Mandag eftermiddag er årets fem modtagere af EliteForsk-legater blevet hyldet ved en fejring i Den Sorte Diamant i København.

Der var hæder til Amelia-Elena Rotaru, Irene Tamborra, Mads Albertsen, Peter Dalsgaard og Thomas Gammeltoft-Hansen for deres forskning i hvad der foregår inde i en stjerne, når den dør og bliver til en supernova, mikroorganismers interageren med hinanden, kortlægning af alle bakterier i Danmark, hvordan jura påvirker menneskers ret til at flygte og om feltet mellem menneskelig kreativitet og kunstig intelligens, AI, kan forklares videnskabeligt.

Hver af de fem modtog ud over lykønskning fra dronning Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund også hver 1,2 millioner kroner som anerkendelse for deres store arbejde og den betydning, som deres forskning har for samfundet. 1 million går til prismodtagernes forskningsaktiviteter, mens de resterende 200.000 er en personlig hæderspris.

Efterfølgende uddeltes også 18 EliteForsk-rejsestipendier til ph.d.-studerende, der har opnået store resultater tidligt i deres karriere på hver 200.000 kroner. Stipendierne er øremærket udlandsophold, hvor de ph.d.-studerende kan besøge nogle af de bedste forskningsinstitutioner i verden for at dygtiggøre sig inden for deres felt.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik