Teknovation Logo
robot

 
  • Arrangementet holdes i sportshallen på DTU med et direkte opkald fra ISS.

14. februar 2024, kl. 13:14 

DTU-event med Andreas Mogensen

Den 23. februar holder DTU et større event om universitetes forskellige projekter på Den Internationale Rumstation, ISS, såsom ultrahurtigere kamerasystemer, Virtual Reality og 3D-metalprint. Arrangørerne ringer ESA-astronaut Andreas Mogensen op for at få en live-update.


Klimaet på jorden og universets fjerne galakser fra rummet er blandt udgangspunkterne i projekter, som DTU-forskere aktuelt er ved at udføre ved ISS.

Blandt andet foretager ESA-astronaut Andreas Mogensen på Den Internationale Rumstation test på flere af projekterne lige nu.

Fredag den 23. februar vil studerende, forskere og andre interesserede kunne opleve ham live fra rummet og bliv klogere på seneste fremskridt.

På den såkaldte Huginn-mission er THOR-Davis-projektet, der inkluderer et kamerasystem, i stand til at tage op til 100.000 billeder i sekundet med et hidtil uset kontrastniveau for at fotografere den fantastiske elektriske aktivitet, der finder sted under gigantiske lynnedslag.

Et andet projekt handler om Virtual Reality, hvor astronauter virtuelt føres til fredelige steder - såsom en rislende strøm i en skov. Det kan være med til at forbedre deres mentale velbefindende på lange missioner.

Et tredje projekt omhandler 3D-metalprint, hvor astronauterne tester, hvad der sker, når en 3D-printer anvendes i rummet uden tyngdekraft.

Håbet er, at det vil kunne gøre det muligt at printe reservedele i rummet på fremtidige missioner, konstatere DTU.

Billetter til arrangementet er efter først-til-mølle-princippet og kan erhverves gennem DTU's hjemmeside.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik