Teknovation Logo
robot

 
  • Moldow-ejerne, søskendeparret K. Preben Hansen (t.v.) og A. Birgitte Ipsen ses her sammen med Teldust-stifter Karl-Heinz Runge (t.h.) i forbindelse med det aktuelle opkøb. (Foto: Moldow)

12. februar 2024, kl. 09:18 

Teldust opkøbt af Moldow

Teldust A/S er med virkning pr. 9. februar opkøbt af Moldow A/S, der vil videreføre virksomheden som et datterselskab under Teldust-navnet og fra adressen i Vejle.


Teldust, der hidtil har været underleverandør af filtre til Moldows,filter-, male- og industriventilationsanlæg, er blevet opkøbt af Moldow, der takkede ja, da man fik tilbuddet, fortæller direktør K. Preben Hansen Moldow:

"Vi ser gode muligheder for at udvikle salget i Teldust og skabe nogle synergier i forhold til Moldow og vores søsterselskab BarkerBille," forklarer K. Preben Hansen videre.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Jeg har altid haft et ønske om at sikre virksomhedens fremtid, og da min pensionsalder nærmer sig, begyndte jeg at afsøge mulighederne. Et salg til Moldow var et ønskescenarie, så jeg er meget glad for, at det lykkedes. Jeg er overbevist om, at Moldow har organisationen til at kunne videreudvikle Teldust, og det glæder mig," udtaler Teldust-grundlægger og tidligere ejer Karl-Heinz Runge.

Karl-Heinz Runge går dog ikke på pension foreløbig og har som en del af aftalen og efter eget ønske forpligtet sig til at fortsætte nogle år endnu, anfører K. Preben Hansen, og understreger, at selv om både Moldow og Teldust producerer og sælger filteranlæg så har man ikke været konkurrenter, idet Moldows og Teldusts kundesegment, fokus og produktsortiment er meget forskellige:

"Hos Moldow har vi specialiseret os i turnkey løsninger indenfor filteranlæg til specielt træindustrien men også pap-, papir-, mineraluld- og airlaidindustrien, mens Teldust tilbyder en række filtre til OEM-kunder, som henvender sig til mange flere industrier, bl.a. energi, fødevare, kemi, plast og metal, men de leverer ikke komplette anlægsløsninger," forklarer K. Preben Hansen, og fortsætter:

"Vi ser mange synergier og muligheder for, at vi på tværs i endnu højere grad kan bruge hinandens produkter i vores løsninger og drage fordel af de etablerede organisationer. På den måde kan både Moldow og Teldust tilbyde endnu flere stærke produkter og løsninger indenfor udsugning og filtrering".

Teldust omfatter ud over kontoret i Vejle også en fabrik og kontor i Polen, som også indgår i opkøbet. Fabrikken hedder Pomech og ligger i byen Puck nord for Gdansk, og her bliver alle Teldust filtre produceret foruden andre beslægtede produkter. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik