Teknovation Logo
robot

 
  • SICK lancerer InspectorP61x til brug ved opgaver hvor pladsen er trang og arbejdsmiljø er i fokus.

Teknovation nr. 1/2024

Infrarød kompakt 2D-visionsensor

Med InspectorP61x udvider SICK aktuelt AppSpace-konceptet med infrarøde kompakte og programmerbare varianter af sensorer til 2D-maskinvision-smartkameraer.


SICK InspectorP61x er introduceret til maskinvisionopgaver, hvor der er begrænset plads og hvor blinkende synligt lys er til gene for operatører eller andre der arbejder i nærheden af maskinen. Kameraet er den seneste model i serien af programmerbare InspectorP6xx-kameraer, der kombinerer SICKs AppSpace-koncept, som dækker udvikling og downloads af apps med NOVA-softwareplatformen, der er giver tværgående brugervenlige webflader og AI-kompetencer for 2D-kameraer, 3D-kameraer og billedbehandlingsmaskiner.

InspectorP61x NIR har med sine kompakte byggemål, mulighed for at bliver anvendt i selv meget små maskiner eller på robotgribere. Den er konstrueret således at tilslutningskabler kan løbe enten bagud eller lodret ned, hvilket kan være en fordel så kablet ikke stritter ud i siden, for eksempel hvis den skal sidde på siden af en transportbane.

Kameraet er så kompakt at SICK har valgt at lave den med stiktilslutninger på enden af de korte kabler således, at man kan have en tilslutning længere væk fra området, hvor der er mere plads.

InspectorP61x NIR er udstyret med en indbygget styrbar infrarød lyskilde, hvilket ofte foretrækkes på maskiner hvor blinkende LED lys kan virke forstyrrende for mennesker, og hvor synligt lys derfor skaber et dårligt arbejdsmiljø. Løsningen leveres som standard med en gratis App; ”Quality Inspection”, som løser de mest almindeligt forekommende opgaver indenfor maskinvision på en nem og intuitiv måde.

Via NOVA softwareplatforms simple brugervenlige webflader kan både professionelle og amatører selv klare krævende applikationer hurtigt og nemt. Kameraet er hardwaren, men funktionalitet defineres via de Apps man installerer - lidt som man kender det fra eksempelvis Smartphones.

SICK tilbyder med softwareværktøjet ”App Manager” og den cloudbaseret tjeneste ”AppPool” en række øvrige gratis Apps således, at man let kan tilføje yderligere funktionalitet til sit kamera, uden kendskab til programmering.

Har man mod på at kaste sig ud i at lave sin helt egen applikationstilpassede App, er dette muligt ved at tilmelde sig SICKs AppSpace Developers Club, hvor man med producentens App-designsoftware ”App-studio” kan designe sin egen unikke funktionalitet og brugerflade.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik