Teknovation Logo
robot

 
  • Det er en stolt Lyras Marketing Manager, som aktuelt har modtaget beviset for at virksomheden er vinder af Reboot Innovationsprisen 2023.

30. november 2023, kl. 12:42 

Lyras tildelt Reboot Innovationspris

I forbindelse med den aktuelle - og første - Reboot-messe i Odense Congress Center har Lyras fået overrakt Reboot Innovationspris 2023.


Efter et forrygende år har Lyras vundet endnu en pris for sin erstatning for pasteurisering og mikrobiologisk filtrering, der sparer 60 til 80 procent vand og 60 til 90 procent energi i forhold til pasteurisering.

“Vi er superstolte af prisen, som gives til en virksomhed, der har udviklet det mest unikke, smarte eller nytænkende produkt eller service, der fremmer den grønne omstilling. For at få prisen har vi skullet vise en betydelig reduktion bl.a. energieffektivitet og CO2-udledning uden at skade samfundet eller miljøet,” siger Marketing Manager Ruben Riksted, Lyras.  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ud over at spare vand og energi og dermed reducere miljøpåvirkningen giver raslysering højere produktudbytte og opretholder fuld mikrobiel kontrol med lavere driftsomkostninger. Teknologien sikrer høj produktkvalitet i uigennemsigtige væsker som fx mejeriprodukter, læskedrikke, cider og mange industrielt fermenterede produkter. Råvarens værdifulde proteiner bevares i oprindelig form, fordi opvarmning undgås. Når teknologien anvendes til erstatning af dybdefiltrering, sikres højere udbytte og øget automatiseringsgrad i produktionsprocessen.

Lyras’ anlæg er indtil videre installeret på virksomheder i bl.a. Europa, Australien og USA. Målet er at implementere raslysering i fødevareindustrien over hele verden og dermed både bidrage til at reducere verdens samlede CO2-udledning og til at øge fødevaresikkerheden markant globalt.   


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik