Teknovation Logo
robot

 
  • Det er i år 60 år siden, at den første hi fandt sted på Vardevej i Herning i de daværende Herning Hallerne. 3. til 5. oktober bydes inden for til tre dage med cirka 600 udstillere i 12 af MCH's haller. (Foto: MCH/Tony Brøchner)

27. september 2023, kl. 10:59 

Grøn omstilling bliver rød tråd i Herning

Samlet 125 events og aktiviteter og mulighed for at møde cirka 600 udstillere er i vente på årets industrimesse i Herning, hvor grøn omstilling bliver en gennemgående rød tråd i dagene 3. til 5. oktober.


Bæredygtighed, genanvendelse og cirkulære løsninger er i højsædet på hi '23-messen, hvor man ud over de cirka 600 udstillere i 12 messehaller, også bydes inden for til events og aktiviteter inden for messens fem sektorer 'automation og robotter', 'maskiner, svejsning og produktionsudstyr', 'intern logistik', 'underleverandører' og 'fødevareteknologi'.

På 60-års jubilæumsudgaven af messen finder man DI Produktions stand på 500 kvadratmeter - en stand der beskæftiger sig med organisationens tre mærkesager; Kvalificeret arbejdskraft, digitalisering og automatisering samt ikke mindst grøn omstilling. Sidstnævnte er industrien ifølge DI Produktion langt med, og de videre planer ligger klar:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"På mange måder går det godt med den grønne omstilling i industrien, og vi ved også, hvad vi skal. Vi skal fortsætte med at blive mere energieffektive og bruge ressourcerne fornuftigt i en tid, hvor der udvikles mange nye, grønne løsninger, og hvor eksporten af selvsamme er stigende. Samtidig skal vi blive endnu bedre til at tænke i cirkulære løsninger og skabe produkter, der kan genbruges og genanvendes, men vi har en styrkeposition i det faktum, at vi i forvejen er vant til at tænke i kvalitetsprodukter, og det skal vi udnytte i det videre arbejde," fastslår branchedirektør i DI Produktion Peter Trillingsgaard, der bifalder, at HI-messen sætter grøn omstilling i fokus:

"Det er helt afgørende, at industrien fortsat fokuserer på den grønne omstilling - vi er et stærkt land med mange innovative virksomheder og veluddannede medarbejdere, og vi har et ansvar for at gå forrest. Derudover ligger der et kæmpe forretningsmæssigt potentiale i at udvikle nye og bedre produkter og grønne løsninger," fastslår Peter Trillingsgaard.

Også i IDA, der på messen forestårTechnomania, har man den grønne omstilling i fokus. Det afspejler sig tydeligt i det over 3.000 kvadratmeter store fremtidsunivers:

"Vi har særlig fokus på to vigtige dagsordener i år. For det første vil vi gerne vise, hvordan teknologien kan være løftestang for at løse klimaudfordringerne. Derfor har vi allieret os med nogle de stærkeste aktører på det grønne område til årets Technomania - Green Power Denmark, Ørsted, netselskabet N1 og Hitachi Energy, som udnytter data og kunstig intelligens til at sætte turbo på den grønne omstilling. For det andet vil vi gerne vise vejen til, hvordan vi kan styrke cybersikkerheden på alle niveauer i samfundet, så vi opbygger et stærkt forsvar mod cyberangreb," lyder det fra direktør Lene Christensen, Teknologi, Netværk & Kompetence i IDA.

I det hele taget er aktivitetsprogrammet på messen omfattende og tæller noget for enhver smag - eksempelvis står Svejsebrancheklubben klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier og har i deres højaktuelle program af faglige indlæg fokus på tematikker som materiale, produktivitet og bæredygtighed. Andetsteds bygger The Smart Company videre på den digitaliserede virkelighed og giver de besøgende viden om den nyeste teknologi inden for digitalisering af produktionsprocesser, lagerstyring, logistik og forsyningskæder.

Også International Food Contest er en del af årets HI-messe, der således samler mejeribranchen og danner rammen om kåringen af de bedste mejeriprodukter inden for en lang række kategorier. Den kombinerede udstilling og konkurrence nyder international bevågenhed og byder da også på flere end 1.000 tilmeldte produkter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, Tyskland og Rumænien.

Konkurrencemæssigt slutter det ingenlunde her, for der er flere prestigefyldte priser, som skal uddeles på jubilæumsudgaven af messen. Det gælder eksempelvis HI Sustainable Development Award, som hædrer de udstillere, der bidrager til en bedre verden via en mere bæredygtig udvikling. Xtellio fra Aalborg, Eilersen Calibration Solutions fra Kokkedal og Neurospace fra Hørning er de tre nominerede, der kæmper om prisen.

Derudover skal også DIRA Automatiseringsprisen uddeles - prisen går til en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie, og i år udgøres feltet af nominerede af Bestseller i Taulov ved Fredericia, HMF Group i Aabybro og Welltec i Allerød, der på hver sin måde baner vejen til fremtiden.

Endelig skal også vinderen af DM i 3D-print findes og kåres - konkurrencen henvender sig til erhvervsskoleelever, der på messen konkurrerer på kreativitet og tekniske færdigheder inden for en række forskellige 3D-teknologier. Deltagerne kommer fra Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten, Mercantec i Viborg, Herningsholm Erhvervsskole i Herning, UCH i Holstebro og NEXT i København. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik