Teknovation Logo
robot

 
  • Upström er den første tech assecories-virksomheden, som har knækket koden til anvendelse af 100 procent genbrugsplast. (Foto: Upström)

27. september 2023, kl. 13:58 

Upström opnår bæredygtigheds-certificering

Purunge, midtjyske Upström, der producerer tech accessories, er blevet certificeret efter den internationale bæredygtighedsstandard BCorp, efter mere end to år med timevis af dokumentation, dataindsamling og interviews.


Upströms mission er at bygge en forretning på bæredygtige principper og være med til et paradigmeskifte for, hvilke værdier og parametre der definerer succesfulde virksomheder, fremhæver den ene af de to brødre, der har skabt virksomheden; Jacob Sabir:

"BCorp er for os ikke et slutmål eller endnu en certificering i rækken. BCorp er en adgangsbillet til at være blandt de globale ledere for skabelse af en inkluderende og retfærdig økonomi. Det kan godt lyde meget højtravende og ukonkret, men B-Corp er præcis det modsatte. Det er ekstremt konkret og transparent. At drive en ansvarlig virksomhed handler om at balancerer mennesker, profitskabelse og vores planet, og derfor er vi stolte af at blive en del af BCorp-bevægelsen," siger Jacob Sabir.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Hans bror, Casper Sabir, supplerer med at understrege, at de med Upström ønske om at blive BCorp-certificeret føler sig i overensstemmelse med flere af de initiativer, de har valgt at bygge deres virksomhed op om. Med blandt andet Net-Zero-plan for reduktion af kulstofemissioner, øget kønsdiversitet i deres forsyningskæde udarbejdelse af livscyklusanalyser samt udvikling af genbrugsmaterialer, vil de være med til at vise en retning.

Bæredygtighed er blevet en del af verden og samfundet i alle aspekter. Ifølge Nicoline Olesen, Head of Communications for BCorp in the Nordics, kommer også tech accesories, er herunder elektronikindustrien, som hidtil er "gået under radaren" til at ændre sig inden for den nærmeste fremtid:

"Elektronikbranchen er helt sikkert en af de næste brancher, man kommer til at kigge på. Derfor giver det god mening, at Upström er på forkant og tager stilling til, hvordan de driver deres virksomhed. Samtidig handler det om at have fokus på, hvordan man kan maksimere det positive output og ikke kun om at minimere det negative output. Det gør Upström ved at tage stilling og være forud for lovgivningen på området, og det er bestemt positivt," siger Nicoline Olesen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik