Teknovation Logo
robot

 
  • Fra venstre ses her direktør for Migatronic Automation, Kristian Morberg Madsen, og direktør for HMF Group, Mikkel Winter Andersen, som gav passionerede indlæg om betydningen af at lykkes med det ambitiøse automationsprojekt.

6. september 2023, kl. 06:34 

Stor passion ved DIRA-besøg

Der var dækket op til fest, da DIRA-juryen og en række andre medlemmer og interessede besøgte først Bestseller i Taulov og siden HMF Group i Aabybro tirsdag. Det er knald eller fald for den danske fremstillingsindustri, at vi lykkes med at erstatte frafaldet af faglærte med automationsløsninger, lød budskabet.


Omkring 50 branchefolk var mødte frem til året dobbelt-besøg ved først Bestseller i Tauvlov og efterfølgende 250 kilometer nord på hos HMF Group i Aabybro.

Første DIRA Automatiseringsprisen 2023-nominerede på tinge var modetøjsvirksomheden Bestseller, der præsenterede firmaets fuldautomatiske lagersystem med 79 Skypods-robotter samt fem andre robotter til de-palletering, kartonåbning og palletering.

Projektteamet bag fortalte blandt andet om de mange udfordringer, der opstår, når et så omfattende anlæg skal nå i mål på bare ni måneder.

Efter frokosten, der for de fleste deltagere blev indtaget i bilen på vej mod det nordjyske, kunne HMF Group og integretoren Migatronic Automation såvel som en række af de andre projektdeltagere tage imod juryen og besøgende i Aabybro.

Virksomheden med hovedkontor og -produktion i Højbjerg uden for Aarhus er i gang med at implementere dét, der betegnes som en helt nye digitale fabrik ved navn Future Factory til fremstilling af kraner. Det centrale element har været at erstatte manuelle sammenføjningsopgaver med robotteknologi, der samarbejder på tværs af både teknologier og processer.

Løsningen skal give virksomheden afgørende konkurrencefordele og være med til at holde produktionen af kranerne i Danmark. Den aktuelle fabrik er også med til at øge vækstmulighederne og mindske ensidigt gentagende arbejde og fysisk belastende svejsemiljø for medarbejderne, fremhævedes det.

"Dette er et fantastisk projekt, der demonstrerer mulighederne ved at indgå tværgående samarbejder med dedikerede lokale teknikleverandører. I 2030 kommer vi at mangle 10.000 smede i arbejdsstyrken, så den danske fremstillingsindustri står og falder med udfaldet af den her type af projekter, så vi har faktisk ikke noget valg," lød det fra direktør for Migatronic Automation, Kristian Morberg Madsen, på dagen.

De første emner er produceret i denne måned, og nu venter yderligere justeringer, før anlægget på et tidspunkt kan flyttes til Højbjerg. Færdigt bliver udviklingsarbejdet formentligt aldrig, da der er utallige emnetyper i HMF-regi at tage fat på, konstateredes det.

Den 14. september gælder det besøg ved Welltec, og siden findes den endelige vinder, der offentliggøres ved åbningsdagen på hi '23-messen i MCH-Messecenter Herning, den 3. oktober.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik