Teknovation Logo
robot

 
  • Direktør Per Nobel i showroomsfaciliteterne hos Tool Denmark, hvor der løbende hver måned fortsat holdes demonstrationer for interesserede ved test-kantpressen, når det gælder mulighederne for at få gavn af automatisering af processen med RoboBend.

17. juni 2023, kl. 10:18 

RoboBend er nu veletableret i Danmark

teknovationNr. 8 - 2023   Udskiftning i ejerkredsen, og et markant ryk mod teknologi, der i højere henvender sig til de vesteuropæiske behov for automatisering af bukkearbejdet, har for alvor styrket RoboBend ApS hen over forårsmånederne.


Lad det være sagt med det samme. Det er ikke enkelheden, og den lette tilgang til softwaren, som har været stopklods for udbredelsen af RoboBend-robotløsningen, påpeger direktør i Tool Denmark A/S, og nu også medejer og direktør for RoboBend-selskabet, Per Nobel:

”Vi må indse, at det ikke er på værdierne, at det kniber, men mere på evnen til at få løsningerne på plads i de vesteuropæiske maskinfabrikker, hvor lidt småting har drillet, og stjålet opmærksomheden i for høj grad. Det har vi i den fremadrettede ejerkreds nu fået gjort op med, og grundidéen understøttes nu optimalt af en basis-installation, der egner sig til automatisering også i en i forvejen moderne bukke-produktion,” siger Per Nobel i det aktuelle Teknovation - 8/2023.

Han har taget over på direktørposten pr. 1. marts, hvor han og Per H. Iversen for alvor har sat sig på aktiemajoriteten, og hegnspælene for alvor er rammet ned ved Tool Denmark i Odenses bygninger i Tietgenbyen:

”Vi kan fortsat se potentialet i løsningen, der virkelig er et enkelt løft af en ellers kedelig bukkeproces, som rigtigt mange kan have gavn af. Den på én gang komplette robotautomatisering og samtidig letbetjente software leveres nu produktionsmodnet og klar til indsættelse i drift, hvor de hidtidige løsninger måske har båret lidt for meget præg af at være ”under udvikling”. Det bliver nu helt konkret, men stadig med stor fleksibilitet, at vi henvender os til markedet,” siger Per Nobel.

Oprindelligt blev løsningen spået en udvikling som få andre fynske robot-relaterede projekter har nået. Armbevægelserne er nu lidt mindre, men ikke fordi potentialet ikke er der, understreger Per Nobel:

”RoboBend byder rigtigt ind et sted, hvor rigtigt mange kan øje produktiviteten inden for buk, og dermed både sænke enhedsomkostningerne og samtidig frigøre velkvalificerede hoveder og hænder til andet arbejde. Vi vil gerne sælge på, at det er en løsning, der passer ved selv ældre kantpresser, og hurtigt kan give robotteknologi en plads i mange virksomheder. Men omvendt, så sigter vi ikke i de store styktal. Vi vil hellere være målrettede, så vi effektivt løser behov ved kunderne, der vælger løsningen, end at sælge på et potentiale, som den enkelte måske slet ikke kan se sig selv i,” siger Per Nobel, og fortsætter:

”Ud over selv at henvende os til brugere, så er der også koblet flere kommercielle forhandlere på, der kan løfte afsætningen fremadrettet, og det ser vi meget fortrøstningsfuldt på”.

Læs hele den spændende artikel i onlineversionen af Teknovation 8/2023 ved at klikke på lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik