Teknovation Logo
robot

 
  • Bordet fanger nu, påpeger vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering i DI Kim Haggren. (Foto: Hans Søndergaard)

1. juni 2023, kl. 12:22 

EU-patent træder nu endelig i kraft

Efter mange års venten træder EU’s enhedspatent og patentdomstolen i kraft 1. juni og det er godt for de mange innovative virksomheder i Danmark, men, det gælder om at være klar, lyder det fra DI's vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering Kim Haggren.


"Det er med pæn stor glæde, at patentsystemet i EU efter hele 9 år nu endelig er en mulighed for de danske virksomheder. Det kan blive en meget stor fordel for dansk erhvervsliv, fordi danske virksomheder er nogle af de mest patentaktive i hele Europa," siger vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering i DI Kim Haggren, og fortsætter:

"Den mulighed har vi i DI kæmpet for fra tiden op til folkeafstemningen i 2014, hvor danskerne heldigvis stemte ja".

Kim Haggren peger på, at hvis virksomhederne ikke allerede har gjort det, bør de lægge en strategi for deres patentportefølje nu. Virksomhederne kan nemlig ikke fravælge patentdomstolens kompetence, når først de er blevet sagsøgt. Med andre ord, bordet fanger:

"Innovation er noget af det vores virksomheder i Danmark er allerbedst til. Derfor er det så vigtigt, at virksomhederne har mulighed for at beskytte deres innovation i Europa på en let og hurtig måde – den mulighed giver det nye patentsystem virksomhederne," siger Kim Haggren, og fortsætter:

"Med et helt nyt patentsystem er det klart, at mange virksomheder gerne vil se det an før de satser hele forretningen. Lige så store fordele systemet har for virksomhederne, ligeså store konsekvenser kan det have for deres fortsatte drift," siger Kim Haggren.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik