Teknovation Logo
robot

 
  • Med investeringen i Stena Recycling i Grenå øges sorteringsgraden af jern- og metalholdige emner herhjemme, fremhæver koncernen.

24. januar 2023, kl. 14:16 

Stena Recyclings indvier NF-renselinje i Grenå

På fredag, den 27. januar, indvies ved Stena Recyclings filial i Grenå en såkaldt NF-renselinje. Der udgør en investering på 22 millioner kroner, der har til formål at fremme den danske genanvendelse af jern og metal, og er blandt de største miljøteknologiske investeringer nogensinde i regi af Stena Recycling Danmark. 


Stena Recycling A/S gennemfører nu igen anlægsinvesteringer i Danmark, og øger sorteringsgraden af jern- og metalholdige emner; omfattende alt fra udtjente og kasserede biler over tørrestativer til gryder og pander. Desto mere, der genanvendes – desto bedre fordi genanvendelse sparer på jordens knappe ressourcer, fremhæver Stena Recycling, og fremhæver, at det handler om at sikre så ensartede råmaterialer som muligt, når øget genanvendelse skal imødekommes.

Ethvert produkt er sammensat af komplekse kombinationer af forskellige materialer. Når det især er vigtigt at øge genanvendelsen af jern og metal, skyldes det, at jern- og metaller i høj grad indgår i alles hverdag. I stort set alt, hvad vi omgiver os med indgår jern og/eller metaller (zink, kobber og aluminium med videre) i varierende grad. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det er en udfordrende opgave at øge finopdelingen af jern og metaller så effektivt som muligt, i søgen efter rene råvarer. Det kræver kompetencer, kapacitet og den seneste teknologi, og derfor investerer Stena Recycling nu i en udbygning af sit anlæg i Grenå, fremhæver CEO Henrik Grand Petersen, Stena Recycling:

"Vi har et klart mål om at bidrage til en mere cirkulær økonomi. Med vores 22 millioner investering i den nye renselinje i Grenå styrker Stena Recycling genanvendelsesindsatsen i Danmark og fremmer dermed omfanget af renere jern- og metalfraktioner. Det er selve grundforudsætningen for at vi herhjemme kan øge genanvendelse af jern- og metalholdige emner. Ved at vi nu investerer i renere jern- og metalfraktioner nedbringer vi samtidig det transportmæssigt CO2-udslip," siger Henrik Grand Petersen, og fortsætter:

"Med Stena Recyclings investering omdannes mere jern- og metalskrot i stedet herhjemme. Samtidig sørger det danske anlæg for at det, der tilgår Halmstad er endnu renere og dermed i endnu højere grad kan indgå i loopet. Det er i dette perspektiv vores nye investering skal ses: væk fra køb og smid væk og i retning af øget genanvendelse, mindre belastende transport og større nyttiggørelse af jern og metaller," siger Henrik Grand Petersen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik