Teknovation Logo
robot

 
  • Den kommende regering skal komme med konkrete løsninger på de massive rekrutteringsudfordringer, fastslår DI Digital-formand, CEO André Rogaczewski, Netcompany.

23. november 2022, kl. 11:26 

DI Digital: Grøn omstilling kræver flere IT-specialister

Manglen på medarbejdere med teknisk baggrund og IT-kompetencer risikerer at forsinke den grønne omstilling. Derfor kommer tech-virksomhederne i DI nu med en kraftig appel til en kommende regering om at træffe ambitiøse politiske beslutninger, der kan løse problemet.


DI Digitals bestyrelse vil gerne hjælpe politikerne på vej med at løse det akutte problem med mangel på IT-kompetencer på arbejdsmarkedet. Bestyrelsen har netop påbegyndt et arbejde for hurtigt at kunne præsentere konkrete forslag til den kommende regering, fortæller CEO André Rogaczewski, Netcompany, og formand for bestyrelsen i DI Digital, som er DI’s branchefællesskab for tech-virksomheder:

"Der er behov for, at en ny regering kommer med konkrete løsninger på de massive rekrutteringsudfordringer. Det kræver en bred, koordineret strategisk indsats og markante politiske initiativer i forhold til uddannelse og vilkår for at tiltrække international arbejdskraft," siger André Rogaczewski.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Men, vi skal begynde med at formulere en samlet strategi og skarpe visioner for, hvordan vi får adgang til de kompetencer, som omstillingen af samfundet i en grøn digital retning kræver," siger André Rogaczewski.

Den alvorlige mangel på kompetente medarbejder er baggrunden for at tech-virksomhederne i DI Digitals bestyrelse har besluttet at sætte gang i udarbejdelsen af et politisk oplæg med konkrete forslag til løsning af arbejdskraftmanglen. Resultatet af arbejdet vil blive præsenteret for politikerne snarest og når en ny regering er på plads.

Manglen på medarbejdere med en uddannelse inden for teknik og IT har været et stort problem for branchen i årevis. Samtidig har det øvrige erhvervsliv, som er i fuld gang med digitalisering, ansat stadig flere IT-specialister. Senest har en rapport, som DI Digital har udarbejdet sammen med Rambøll vist, at 8 ud af 10 virksomheder forgæves leder efter IT-specialister.

"Den grønne dagsorden var et centralt tema i den nu overståede valgkamp. Hvis vi skal lykkedes med den grønne omstilling, er brugen af nye digitale teknologier helt altafgørende. Vi ved, at der er brug for ny teknologi for at bringe os helt i mål med 70 procent reduktion af CO2 i 2030. Men det kommer ikke til at lykkes, hvis ikke vi kan finde medarbejderne med de rette kompetencer," siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital.

Mange virksomheder kigger nu mod udlandet, når de skal finde dygtige IT-folk. Syv ud af ti større IT-virksomheder rekrutterer IT-specialister uden for Danmarks grænser, men også her er der forhindringer. To ud af tre virksomheder, der henter IT-specialister hjem fra udlandet, oplever store administrative udfordringer, som forsinker rekrutteringen af den kritisk nødvendige arbejdskraft.

"Det kan undre, at der slet ikke blev talt om den akutte mangel på digitale kompetencer under valgkampen. For det er helt åbenlyst, at ny digital teknologi skal være løftestangen til at realisere klimaambitionerne. Med datadrevne løsninger, smarte enheder, der kan reducere udledningen, dataanalyse og brug af sensorer, som kan nedsætte energiforbruget, er potentialet for at anvende digitale løsninger til den grønne omstilling enormt. Alle analyser peger i retning af, at manglen på IT-specialister vil stige markant i de kommende år. Det gælder ikke kun i Danmark, men i hele EU og resten af verden. Det er på tide, at vi også i en dansk kontekst skruer op for ambitionerne og sætter klare ambitiøse mål," mener Rikke Hougaard Zeberg.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik