Teknovation Logo
robot

 
  • Optagelser fra generalprøven på et gigantisk automatiseret maleprojekt med robotter fra nordjyske Turf Tank kan fra 27. juni ses i en TV-dokumentar om Chris Anker Sørensen på TV 2. Nu er håbet for stifterne af indsamlingen #ForChris, at også fransk tv skal filme portrættet fra Tourens helikopterkamera, så det kommer til at indgå i Tour-sendingen og bliver omtalt i alle de 190 lande, der transmitterer Tour de France. Dermed kan cykelsportfans i hele verden også mindes den trafikdræbte Chris Anker Sørensen.

27. juni 2022, kl. 09:52 

Turf Tank bag Chris Anker Sørensen æres-portræt

Dagen før starten på Tour de France i Danmark vil et enestående portræt af cykelhelten Chris Anker Sørensen tone frem på et 40 gange 30 meter areal på en boldbane i Holbæk Sportsby. Det sker, når robotfirmaet Turf Tank minutiøst fordeler 160 liter maling med topmoderne opstregningsrobotter for at visualisere cykelhelten for hele verden.


Det gælder om at sige det højt, hvis der er noget, man ønsker sig. Og det var netop, hvad nogle fans af den nu afdøde cykelkommentator og -rytter Chris Anker Sørensen gjorde. De drømte om, at deres idols portræt blev vist til hele verden med helikopterbilleder under Tour de France, og det skrev de på instagram-kontoen bag indsamlingen For Chris. Dernæst gik det stærkt: Turf Tank i Aalborg kom på banen:

"Vi arbejder med sportsbranchen til daglig, og vi vil gerne være med til at hylde en dansk sportsstjerne. Vi ser det som en god mulighed for at bruge vores teknologi til at gøre noget unikt ved at realisere et kæmpe blikfang. Derfor har vi valgt at hjælpe ildsjælene bag indsamlingen For Chris Anker Sørensen med at skabe yderligere opmærksomhed omkring deres sag. Vi har valgt at donere alle ressourcer til at gøre dette storslåede projekt til virkelighed," siger CEO i Turf Tank Mikkel Jacobsen.

Generalprøven på dette gigantiske automatiserede maleprojekt kan desuden ses på droneoptagelser i en TV-dokumentar om Chris Anker Sørensen, som TV 2 sender på TV2Plat den 27. juni, og på sendefladen på TV2 mandag den 4. juli klokken 20.50.

Nu er håbet for stifterne af indsamlingen #ForChris, at også fransk tv skal filme portrættet fra Tourens helikopterkamera, så det kommer til at indgå i Tour-sendingen og bliver omtalt i alle de 190 lande, der transmitterer Tour de France. Dermed kan cykelsportfans i hele verden også mindes den trafikdræbte Chris Anker Sørensen.

"Jeg er selv familiefar og kender risikoen ved at køre ude på landevejen, og selv jeg ikke kendte Chris Anker Sørensen personligt, så ville jeg gerne gøre noget for hans enke og børn, Michelle, Lærke og Laura. Sammen med Dennis Ritter og Kim Sivert Jensen stiftede jeg foreningen #ForChris for at forlænge samtalen om Chris Anker Sørensen, om sorg og om trafiksikkerhed, og vi er helt overvældede over opbakningen," siger Kasper Birkholm Munk.

På blot tre måneder har foreningen #ForChris nemlig allerede indsamlet 1,1 millioner kroner og givet alle 3.200 donorer en sweatshirt prydet af cykelrytterens kontrafej, som er designet af kampagnens to initiativtagere. Den første halve millioner af donationerne overrækkes til Chris Anker Sørensens hustru og døtre mens de resterende midler doneres til projektet Børn, Unge & Sorg under Det Nationale Sorgcenter.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik