Teknovation Logo
robot

 
  • Antallet af studiepladser, der skal rykkes ud i landet, svarer til cirka 6 procent af studieoptaget på DTU's hovedcampusser i 2019. Der er i den politiske aftale afsat 30 millioner til at gennemføre projektet.

27. juni 2022, kl. 12:04 

DTU opretter studiepladser i Kalundborg, Hirtshals og på Risø

For at fastholde sit optag af studerende på hovedcampus i Lyngby indtil 2030 vil DTU løbende oprette andre studiepladser i Kalundborg, Hirtshals og på Risø.


DTU har netop fremsendt en plan til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen for at kunne opfylde kravene i den politiske aftale "Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark".

Seks procent af studiepladserne på DTU's hovedcampusser i Lyngby og Ballerup skal, ifølge planen, rykkes ud i landet frem mod 2030. 

Den seneste prognose fra ingeniørforeningen IDA viser endvidere, at det danske samfund kommer til at mangle 6.500 ingeniører allerede i 2025.

Universitet vil oprette de ønskede studiepladser ude i landet løbende, men ønsker Samtidig at imødekomme samfundets og virksomhedernes behov for ingeniører og vil derfor fastholde studieoptaget på cirka 5.000 studerende på hovedcampus om året indtil 2030.

"Vi står over for en kæmpe opgave med den grønne omstilling, og vi har brug for dygtige, kvalificerede ingeniører nu og her," siger rektor på DTU Anders Bjarklev, og fortsætter:

Ved at fortsætte med at optage et fuldt antal studerende på DTU's hovedcampusser, mens vi opretter nye uddannelser ude i landet, sikrer vi, at DTU i størst muligt omfang uddanner de ingeniører, samfundet har brug for."

Helt konkret betyder planen, at der hvert år til og med 2029 fastholdes et optag på DTU's hovedcampusser på cirka 5.000 studerende. Herefter vil optaget blive reduceret i henhold til udflytningsplanen, konstateres det.

De studiepladser, der frem mod 2030 rykkes ud i landet, oprettes i Kalundborg, Hirtshals og på Risø, hvor DTU allerede har etablerede forsknings- og studiemiljøer.

Universitet arbejder desuden videre med at skabe digitale universitetsuddannelser, hvor størstedelen af uddannelserne kan tages, uanset hvor i landet og verden man bor.

Derudover er DTU i gang med at opbygge såkaldte Residential Colleges i Skive, på Bornholm og i Rødby, hvor en tæt tilknytning til store anlægsprojekter som eksempelvis Energiø Bornholm og Femern Bælt-forbindelsen, bringer de studerende og de lokale virksomheder tættere sammen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik