Teknovation Logo
robot

 
  • Igus har aktuelt lanceret Dryve-serien til enkel industriel automation.

Teknovation nr. 8/2022

Til enkel automatisering

I stedet for PLC'er anbefaler tyske Igus GmbH en enklere løsning, som netop er lanceret i form af driverne D7, D8 og D9 i Dryve-serien, fortrinsvis til brug med stepmotorer.


En PLC er ofte overdimensioneret til de mindre avancerede automatiseringsopgaver, som eksempelvis simple justeringer. Det rigtige valg kan spare penge og arbejde, mener man hos Igus:

"Efterspørgslen er tilsvarende stor for simple stepmotor-drivere, som er pålidelige, økonomiske og nemme at betjene - men samtidig fleksible nok til, at de kan arbejde sammen med en moderne PLC for at udvide omfanget af muligheder," forklarer Rene Erdmann , der er leder af forretningsenheden Drylin E Electric Drive Technology hos Igus. 

"Vi har derfor udvidet vores motorstyringssystemer i Dryve-serien til at omfatte de tre drivere D7, D8 og D9 samt andre varianter," fortsætter Rene Erdmann.

Ved alle hastigheder fungerer driverne lydsvagt og med lave vibrationer grundet elektroniske komponenter af høj kvalitet, understreger Erdmann videre:

"Mange ringere drivere får stepmotorer til at vibrere. Vibrationerne skaber generende støj og kan resultere i, at skruer og andre komponenter i nærheden løsner sig."

På trods af al minimalismen er der stadig mulighed for at udvide applikationerne af driverne. For at gøre dette forbinder brugere et overordnet styresystem via et standardiseret trin-/retningsinterface. I for eksempel pulsdrift er det herved muligt at implementere meget præcis positionering med simple trin/retningssignaler.

Driverne leveres i tre dimensioner. D7-versionen anbefales til stepmotorer med op til 2,2 Ampere kontinuerlig strøm (NEMA 11/17), D8 til motorer med op til 4 Ampere kontinuerlig strøm (NEMA 23/24) og D9 til motorer med op til 7 Ampere kontinuerlig strøm (NEMA 34 ). Og til alle designs er der undervarianter, som øger bevægelsesfleksibiliteten. D7 1 er for eksempel med JOG funktion med langsomme hastigheder mellem 1 og 50 omdrejninger/minuttet Og i D7-2 erstattes JOG-funktionen med en LOOP-funktion, som for eksempel i et rensesystem sikrer, at en dyse bevæger sig kontinuerligt fra venstre mod højre og højre mod venstre. 

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik