Teknovation Logo
robot

 
  • Furesø-borgmester Ole Bondo Christensen (t.v.), miljøminister Lea Wermelin samt CEO Henrik Grand Petersen, Stena Recycling A/S (t.h.) i samtale om perspektiverne og potentialet i elbilbattericentret i Farum.

23. maj 2022, kl. 07:12 

Landsdækkende elbatterianlæg åbnet i Farum

Stena Recycling A/S meddeler, at selskabet har åbnet et landsdækkende anlæg for elbatterier i Farum, som samtidig er det første af sin art i verden.


Ethvert batteri, som har "udtjent sin værnepligt” –uanset om det for eksempel har drevet et ur, en computer eller en bil - skal behandles korrekt og varsomt.

Elbilbatterier rummer farligt affald, som kan være risikabelt, hvis ikke det behandles korrekt. Udtjente batterier rummer desuden sjældne metaller, og et bilbatteri har i dag en kvalitet at det typisk holder længere end en gennemsnitsbil.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Der er med andre ord åbenlyse fordele ved at nyttiggøre brugte elblibatteriers materialer. Derfor er indsamling, korrekt og forsvarlig sortering, samt høj grad af genanvendelse sund fornuft og udtryk for ressourcemæssig ansvarlighed, fremhæver Stena Recycling-CEO Henrik Grand Petersen, og fremhæver selskabets årtiers erfaring med at sikre at brugte batterier genanvendes. forsvarligt

Den ekspertise vil Stena Recycling bygge videre på, og derfor besluttede man i fjor at genåbne sin lukkede filial i Farum. Det genåbnede anlæg i Farum er nu blevet ombygget efter at håndværkere og udenlandske specialister har installeret yderligere udstyr.

De modtagne afladede batterier bliver her undersøgt efter alle sikkerhedsmæssige foreskrifter og eventuelt demonteres dele. Har de en beskaffenhed, som gør at de stadig har tilstrækkelig lagringskapacitet, sendes de via organisationen Batteryloop.

Hvis batteriets kapacitet ikke længere er tilstrækkeligt for bilen,indgår deti stedet som en ekstra lagringskapacitet for vedvarende energikilder – sol, vind og vand. Dermed bidrager udtjente batterier til at fremme den grønne omstilling.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik