Teknovation Logo
robot

 
  • Løsningen kan drage fordel af blandt andet produktionsfleksibilitet, vægt og omkostningsreduktion. Leveringstiden kan eksempelvis reduceres fra to måneder til to uger, fremhæves det.

20. maj 2022, kl. 14:58 

3D-printet værktøj til flyproduktion

FORCE Technology fremhæver i AM Link-regi et projekt hos den italienske værktøjsproducent Carasol. Det sker med en video af fremstillingen af et større 3D-printet opspændingsværktøj til brug ved flyproduktion.


Ifølge FORCE Technology udgør de teknologiske fremskridt hos den italienske værktøjsspecialist som begyndelsen på en mere digitaliseret, effektiv og bæredygtig underleverandørkæde til aerospaceindustrien.

Den aktuelle video præsenterer robot-3D-print af et værktøj til positionering og vakuumfastholdeles i forbindelse med boring af paneler til det flykskrog, der måler 850x1250x330 millimeter.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Med elimineringen af skærende bearbejdningsprocesser reducerer værktøjsløsningen drastisk materialespildet såvel som produktionstiden.

Nærmere bestem vurderes den direkte omkostningsreduktion op emner at ligge på omkring 30 til 50 procent ved anskaffelsen for brugervirksomheden, påpeges det.

Endelig medfører løsningen også lavere logistikomkostninger, da værktøjet er meget lettere i vægt end tidligere, konstaterer FORCE Technology.

Se videoen her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik