Teknovation Logo
robot

 
  • Fra venstre ses MCH-bestyrelsen Lars Krarup, Hans Henrik Okstrøm, Emilia van Hauen, Poul Sand og administrerende direktør Georg Sørensen, Sten Andersen, Esben Amorsen og Peter Frahm. (Foto: Tony Brøchner/MCH)

27. april 2022, kl. 14:28 

MCH: 2021 var det umuliges kunst

MCH A/S så ved årets ordinære generalforsamling tilbage på et kontrastfyldt år med både tvangsnedlukning og hektisk aktivitet. Årsresultatet blev et minus på 24,3 millioner, hvilket er bedre end forventet.


Ved den årlige generalforsamling i MCH A/S omfattede både en status på den nuværende situation i koncernen samt et tilbageblik på 2021 fra bestyrelsesformand Poul Sand.

Han betegner således 2021 som "et i særdeleshed kontrastfyldt år i MCH". Årets første halvdel bød på tvangsnedlukning, begrænset åbning og minimal indtægtsgivende aktivitet, hvilket blev efterfulgt af få måneders hektisk aktivitet, der blev afløst af endnu en nedlukning i december som følge af Covid-19-krisen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Første halvårs mange udsættelser og aflysninger resulterede i en tætpakket efterårskalender med otte messer mod normalt fire, og heriblandt hi '21-messen, og dertil mange møder og fester samt 35 procent flere kulturarrangementer i kongrescentret end normalt.

Alt sammen blev gennemført med 30 procent færre medarbejdere – en indsats, som formanden flere gange i sin beretning betegnede som ”det umuliges kunst”.

Aktiviteten i efteråret betød, at omsætningen i 2021 landede på 167 millioner kroner mod 134 millioner året før. Resultatet før skat blev et minus på 24,3 millioner mod minus 39,7 millioner året før. Administrerende direktør Georg Sørensen kunne under regnskabsgennemgangen således berette, at resultatet var bedre end det forventede underskud på niveau med året før:

"Kombinationen af høj aktivitet i efteråret, besparelser og 43 millioner fra kompensationsordninger har forbedret resultatet. Uden hjælpepakkerne ville underskuddet i 2020 og 2021 sammenlagt have været 167 millioner," konstaterede Georg Sørensen, og gav i forbindelse med regnskabsfremlæggelsen en aktuel status, hvor han også beskrev medarbejdersituationen, der indebærer en gennemsnitlig anciennitet på over ti år:

"Siden Corona ramte, har vi måttet sige farvel til 99 ud af 257 medarbejdere. Det er 40 procent, og selv om vi siden har ansat 52 tager det tid at genopbygge, hvad der svarer til mere end tusind års erfaring. Det vil presse enhver virksomhed, og medarbejderne fortjener til fulde den ros og respekt, som formanden har udtrykt i aften," sagde Georg Sørensen, som onsdag morgen delte den ros og respekt med MCH-medarbejderne ved den traditionelle morgenbriefing, som der er tradition for at afvikle i forlængelse af generalforsamlingen.

Han kunne her også fortælle, at bestyrelsen nu er udvidet med et nyt medlem, den tidligere Herning-borgmester Lars Krarup. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik