Teknovation Logo
robot

 
  • RC Plast henter og forarbejder produktionsspild fra virksomheder. Beregningsværktøjet kan også dokumentere, at det udleder mindre CO2 end at transportere og brænde det af i et lokalt forbrændingsanlæg, fremhæver MADE.

13. januar 2022, kl. 15:22 

Knytter kunder tættere med CO2-dokumentation

PRC Plast har fået styr på CO2-aftrykket med et beregningsværktøj udviklet i et MADE Demonstrationsprojekt sammen med Force Technology, fremhæver parterne.


Varde-virksomheden RC Plast har i mere end 40 år har arbejdet med genanvendelse af plastspild fra industrien.

Det danskeejede firma modtager plastspild fra danske og europæiske industrivirksomheder, og laver det gennem en mekanisk proces om til anvendeligt plastgranulat.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Senest har virksomheden haft ambitionen om præcist at kunne dokumentere CO2-aftrykket fra firmaets produkter og dermed endeligt bevise, det der er mindre udledende end jomfruelig plast.

Dette er der nemlig et stigende ønske om fra firmaets kunderne, fremhæves det.

Gennem MADE Demonstrationsprojektet har virkomheden fået hjælp af FORCE Technology til at udvikle et fleksibelt værktøj i Excel til at beregne CO2-aftrykket fra virksomhedens plastgranulater.

Ved at tage udgangspunkt i firmaets databaser og anden data kan det nu udregne CO2-aftrykket fra et givent granulat, når CO2-udledning fra forarbejdning og transporten er indregnet.

Der er ikke tale om en komplet livscyklusvurdering (LCA), men en LCA på screening-niveau, påpeges det.

Udviklingsingeniør hos RC Plast, Dennis Lyhne, understreger, at værktøjet har dokumenteret, at genbrugsgranulat udleder mindre CO2 end nyproduceret granulat, og uddyber, at det nu går hurtigt at sammenligne forskellige granulater.

Det kan være en forspørgsel på a la: 'hvilken som helst hvid, så længe den har det laveste CO2-aftryk'.

Samtidig kan virksomheden nu også rådgive kunder om selve transporten af deres granulat. De kan både fortælle, hvor stort et læs af et pågældende granulat kunden bør købe for at optimere transporten, og om lastbil eller tog vil give den laveste CO2-udledning, fremhæves det.

Dermed bliver firmaet i højere grad en samarbejdspartner for kunden, der således bliver knyttet tættere til virksomheden, konstaterer Dennis Lyhne.

Endelig forventer RC Plast dog, at CO2-udledning på sigt bliver et konkurrenceparameter på linje med kvalitet og pris, så firmaet ikke alene skal kunne dokumentere CO2-aftrykket, men at granulaterne har et lavere CO2-aftryk end konkurrenternes.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik