Teknovation Logo
robot

 
  • Syntiant er et chipfirma, der blev startet i Californien i 2017 og har spydspidskompetencer inden for AI-processer, fremhæves det.

12. januar 2022, kl. 14:08 

Innovativ sensor med ultralavt forbrug fra CeramicSpeed

De seneste seks måneder har CeramicSpeed A/S været en del af projektet Bearing Brain ved Aarhus Universitet, der sigter på at udvikle en innovativ tilstandsovervågningssensor med AI Chip-specialistfirmaet Syntiant.


CeramicSpeed-projektleder, Nicklas Simonsen, og cand. scient. physics, Eskild Sune Herskind, fremhæver nu gode fremskridt i samarbejdet med Syntiants.

Ved brug af Syntiants enheder med AI-teknologi er parterne nemlig godt på vej til at realisere en langtidsholdbar batteridrevet tilstandsovervågningssensor, der er i stand til at træffe informerede beslutninger uden at skulle sende data til skyen, som traditionelle trådløse sensorer gør, fremhæves det.

Løsningen kan kontinuerligt overvåge lyde, vibrationer og endda temperatur med et minimalt forbrug af strøm, hvorfor den vil kunne holdes kørende i flere år uden opladning.

Produktet der, ifølge parterne, blive tilgængeligt for produktdemonstrationer i midten af 2022, inkluderer på hardwaresiden vibrationssensorer, accelerometre og så Syntiant NDP120-chippen.

Denne leverer sammenlignet med traditionelle MCU-baserede processorer otte gange længere batteritid, konstateres det.

CeramicSpeeds lejeløsninger til industrien forhandles i Danmark af Brd. Klee A/S.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik