Teknovation Logo
robot

 
  • Syntiant er et chipfirma, der blev startet i Californien i 2017 og har spydspidskompetencer inden for AI-processer, fremhæves det.

12. januar 2022, kl. 14:08 

Innovativ sensor med ultralavt forbrug fra CeramicSpeed

De seneste seks måneder har CeramicSpeed A/S været en del af projektet Bearing Brain ved Aarhus Universitet, der sigter på at udvikle en innovativ tilstandsovervågningssensor med AI Chip-specialistfirmaet Syntiant.


CeramicSpeed-projektleder, Nicklas Simonsen, og cand. scient. physics, Eskild Sune Herskind, fremhæver nu gode fremskridt i samarbejdet med Syntiants.

Ved brug af Syntiants enheder med AI-teknologi er parterne nemlig godt på vej til at realisere en langtidsholdbar batteridrevet tilstandsovervågningssensor, der er i stand til at træffe informerede beslutninger uden at skulle sende data til skyen, som traditionelle trådløse sensorer gør, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Løsningen kan kontinuerligt overvåge lyde, vibrationer og endda temperatur med et minimalt forbrug af strøm, hvorfor den vil kunne holdes kørende i flere år uden opladning.

Produktet der, ifølge parterne, blive tilgængeligt for produktdemonstrationer i midten af 2022, inkluderer på hardwaresiden vibrationssensorer, accelerometre og så Syntiant NDP120-chippen.

Denne leverer sammenlignet med traditionelle MCU-baserede processorer otte gange længere batteritid, konstateres det.

CeramicSpeeds lejeløsninger til industrien forhandles i Danmark af Brd. Klee A/S.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik