Teknovation Logo
robot

 
  • Shark-værkfører Christian Vistrup (længst t.v.) ved siden af Odsherreds borgmester Karina Vincentz, Shark-direktør Bent Eriksen, formand DI Vestsjælland Jan Bybjerg Pedersen samt udviklings- og supportansvarlig ved Sharrk Frederik Eriksen (t.h.). (Foto: Sigrid Wilbeck/DI)

7. januar 2022, kl. 11:18 

Pris for at presse luft ud af flamingo

DI Vestsjællands Initiativpris 2021 er tildelt Shark Compactors' maskine, der reducerer transport af flamingo væsentligt til gavn for både økonomi og klima.


Shark Compactors A/S er blevet hædret med DI Vestsjællands Initiativpris 2021 for udviklingen af en pressemaskine, som umiddelbart ligner de maskiner, man smider gamle papkasser i på genbrugsstationerne. Men, i maskinen gemmer sig avanceret elektronik og teknologi, som virksomheden i Hørve har patent på. Pressemaskinen bliver afprøvet på en af Odsherred Kommunes genbrugsstationer, og der bliver hele tiden tilføjet nye forbedringer. Men adskillige udgaver af pressemaskinen er allerede i drift i ind- og udland.

Kommunerne sparer mange penge på transport af flamingo og forbrændingsafgifter, og de tjener penge på salg af presset EPS. Produktet, som kommer ud af pressen, koster nemlig op til 6.000 kroner pr. tons og kan omdannes til ny flamingo. Genanvendelse giver også store besparelser på CO2-regnskabet, da ny flamingo bliver produceret af olie, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Shark Compactors får prisen, fordi virksomheden har vist, at den tør kaste sig over udviklingen af ny teknologi til genanvendelsessektoren og styrke den miljømæssige profil. Initiativet er med til at gøre den grønne omstilling til virkelighed på en jordnær og konkret måde," siger formand for DI Vestsjælland, Jan Bybjerg Pedersen.

Shark Compactors har udviklet pressemaskinen i samarbejde med Odsherred Kommune, og det er et godt eksempel på, at offentlige myndigheder og private virksomheder kan hjælpe hinanden:

"Jeg lover, at vi blive ved med at lede efter ideer, som kan gøre det lettere at genanvende eller genbruge materialer, som ellers vil ende som affald, " fastslår Shark-direktør Bent Eriksen.

Han har arbejdet med indsamling og genanvendelse af affald i over 30 år.

"Vi har udviklet og patenteret adskillige produkter og løsninger, som i dag bliver brugt over det meste af verden. Jeg værdsætter meget det skulderklap, som vi får med denne pris. Det er en anerkendelse af firmaet og medarbejderne, der har været med til at udvikle vores produkter gennem årene," siger han.

Flamingopressen har fået stor opmærksomhed fra flere europæiske lande, Australien og USA.

Pressemaskinerne produceres på virksomhedens fabrik i Tyrkiet, som har op mod 80 mand ansat, og hvor der også bliver produceret andre maskiner til affaldssektoren under navnet Shark Compactors.

I Hørve arbejder op mod 12 medarbejdere på Shark Service Center, hvor udviklingen foregår. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik