Teknovation Logo
robot

 
  • Ønsket med centret er at give danske og internationale industrier en unikke muligheder for testning af Power Electronics til komplicerede systemer, fremhæves det.

1. december 2021, kl. 15:32 

Forskningscenter for mere pålidelig effektelektronik

Et testcenter med X-Power-teknologier er netop åbnet på Aalborg Universitet AAU. Forskere og industrien kan her teste pålideligheden af effektelektronik i alt fra vindmøller til Smartphones.


Med X-Power-teknologier er det muligt at teste pålideligheden af effektelektroniske systemer og komponenter under stressfaktorer som temperatur, fugt og vibrationer.

Med centret, netop døbt X-Power, kan forskere og industrien således både forbedre teknologien og nemmere forudsige levetiden, hvilket er essentielt for teknologier eksempelvis inden for den grønne omstilling af samfundet, fremhæves det.

Ifølge centerleder for X-Power og professor på AAU Energi, Frede Blaabjerg, er effektelektronik en nøgleteknologi i det moderne samfund, og med X-Power bliver forskene i stand til endnu bedre til at forstå, hvordan mange forskellige faktorer påvirker den.

AAU-rektor Per Michael Johansen lagde i sin tale ved åbningen vægt på, at X-Power i tråd med universitetets andre aktiviteter vil bidrage til at løse påtrængende samfundsudfordringer.

Han fremhævede således, hvordan behovet for effektelektroniske løsninger stiger eksplosivt med overgangen til bæredygtige energikilder, et øget fokus på energieffektivitet og elektrificeringen af transportsektoren. Effektelektronik binder teknologierne sammen, konstaterede han.

X-Power er skabt i et samarbejde ledet af AAU med deltagelse af SDU, FORCE Technology og DTU. Ud over testfaciliteterne i Aalborg bliver der også oprettet afdelinger ved Syddansk Universitet i Odense og Sønderborg.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik