Teknovation Logo
robot

 
  • De aktuelle ruller og glidepads til opgradering reducerer omkostninger og øger levetiden på E4.1-energikæderne. (Illustration: Igus GmbH)

14. oktober 2021, kl. 14:32 

Energikædesystem til lange vandringer

Igus GmbH meddeler, at selskabet udvider sit modulopbygget energikædesystem med en E4.1-løsning til lange vandringer.


Mere end 25.000 Igus-energikæder bevæges over lange vandringer hvert år, om det er i STS kraner, indlagrings- og plukkeenheder eller lineære robotter.

I alle disse applikationer stoler kunder i hele verden på det modulopbyggede E4.1 energikædesystem fra igus. Energiforsyningssystemet har et underskåret design og herved en høj torsionsstivhed. Det er lydsvagt og variabelt i længder og bredder. I 90 procent af de glidende applikationer, er E4.1 den universelle løsning. 

For at optimere levetiden på energikæden, specielt i udfordrende miljøer, har Igus nu introduceret glidepads til nem opgradering af kæden. De slitageoptimerede glideelementer kan nemt anbringes på et kædeled i den indre radius. De er fremstillet af særdeles slidstærke Igumid-polymerer, der kan fordoble levetiden på energiforsyningssystemet ved vandringer på mellem 1 og 3 meter/sekundet.

Producenten har haft energikædeled med ruller i sortimentet i mere end 20 år. De reducerer pull-/push-kræfterne på lange vandringer og sikrer en markant længere levetid på energiforsyningssystemet.

Senest er der udviklet optimerede rullekædeled i to dimensioner specielt til E4.1-modulsystemmet. Deres anvendelse er specielt anbefalet ved høje hastigheder på op til 10 meter/sekundet eller meget lange vandringer. Rullerne reducerer driveffekten med op til 37 procent, hvilket medfører en markant energibesparelse. Rullekædeleddene og tilhørende glidepads udgør et individuelt energiforsyningssystem til alle specialapplikationer fra 12 til 500 meter vandring.

"Vi rådgiver kunderne individuelt, for at finde den teknisk og økonomisk bedste løsning," siger Jörg Ottersbach, der er leder af forretningsenheden for energikæder hos Igus.

"I fremtiden vil brugerne også kunne modtage et forslag på deres optimale energikædeløsning til lange vandringer online i e-chains expertsystemet. Afhængig af applikationsstedet og parametre, tilbydes den egnede E4.1-energikæde klassisk i bakker eller i specielle tilfælde med glidepads eller rulleelementer." Som option, kan alle Igus-energikæder udstyres med Smart Plastics-systemer som tilstandsovervågning og til planlægning af fremtidig vedligehold". 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik