Teknovation Logo
robot

 
  • Igus' aktuelt lancerede W360CM-serie til producentens Drylin lineære lejer for aksler.

Teknovation nr. 11/2021

Øget stivhed i seneste Drylin-lejer

Lejer fremstillet af Iglidur W360 højtydende polymer, der sikrer præcis og nem bevægelse i lineær teknologi, er aktuelt udviklet i Igus' W360CM-serie. 


Lineære føringer anvendes hvor produkter eller objekter skal bevæges fra A til B, eller udstyr eller maskiner skal justeres. Præcision spiller ofte en afgørende rolle for brugeren, eksempelvis i mikroskopborde eller i røntgenudstyr.

Derfor har tyske Igus GmbH nu udviklet den lineære glidelejeserie W360CM, som skal sikre den højeste præcision og stivhed på Drylin R-akselføringer, fremhæver producenten.  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Lejernes glideelementer med lang levetid er kendetegnet ved en lille vægtykkelse og en høj styrke. De produceres økonomisk ved sprøjtestøbning af den højtydende polymer Iglidur W360. Materialet tillader en støjsvag og jævn drift. Driftstemperaturområdet er fra 0 til 50 grader Celsius. Med den tynde vægtykkelse og den høje materialestyrke, sikrer lineærlejerne et lavt lejespil på driftspunktet på grund af reduceret elasticitet.

De aktuelle lejer - som alle producentens glidelejer og lineære lejer - er fri for smøremidler og derfor fri for kontaminering og vedligehold, anføres det videre.

W360CM lineære lejer kan monteres i alle Drylin huse samt i alle standardoptagelser for lineære kuglebøsninger. Det betyder at kuglebaserede løsninger kan konverteres 1:1 uden en konstruktiv væg ved hjælp af den vedligeholdsfri løsning. Designet af de aktuelle lineære lejer er enkelt; foringerne presses ind i huset indtil en formonteret krog falder i hak i en rille. Herved er folier sikret mod forskydning selv ved høje belastninger og temperaturer.

Drylin R-serien overbeviste også i tests på det interne 3.800 kvadratmeter laboratorium hos Igus i Køln. Instrumentmålinger for kontrol af lejespil og præcision viste at W360CM-seriens lejer ydede bedre end coatede lineære lejer. 

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik