Teknovation Logo
robot

 
  • Jesper Eriksen og Jakob Rubæk Holms studie publiceres som en del af en bog, skrevet af forskere i IKE-forskningsgruppen ved AAU Business School, om det danske innovationssystem i forandring. Bogen udgives sidst på foråret 2021 på forlaget Routledge.

9. april 2021, kl. 17:38 

Efteruddannelse øger konkurrencedygtigheden

Studie fra Aalborg University Business School understreger, hvorledes virksomheder bliver mere innovative og konkurrencedygtige ved at tilbyde medarbejdere efteruddannelse på master- eller diplomniveau.


Ph.d.-studerende ved Aalborg University Business School, AAU, Jesper Eriksen er en af forskerne bag et aktuelt studie, der viser, at virksomheder oftere innoverer, hvis deres medarbejdere deltager i efteruddannelse.

Studiet bygger på registerdata på danske virksomheder og individer samt et større innovationssurvey, udsendt til virksomheder i Danmark i perioden 2007 til 2015. 

Ud fra en definition i spørgeskemaundersøgelsen har virksomhederne selv angivet, om de innoverer. Studiet anvender et pointsystem (0-100), der angiver sandsynligheden for succesfuldt at innovere, og ifølge Jesper Eriksen er der en tydelig tendens.

Sandsynligheden for, at en virksomhed succesfuldt innoverer, er 14 procentpoint højere, hvis dens ansatte efteruddanner sig på dette niveau.

Det viser undersøgelsen, selv når der statistisk kontrolleres for andre virksomhedskarakteristika, som kunne påvirke sandsynligheden for at innovere, såsom andelen af medarbejdere, der arbejder med forskning og udvikling, virksomhedens størrelse og mulighed for at trække på viden fra andre virksomheder i lokalområdet, understreger han.

Ifølge professor i forretningsmodeller og leder af AAU Business School, Christian Nielsen, fremhæver Jesper Eriksen og Jakob Rubæk Holms studie som en vigtig markør for dansk erhvervsliv:

"Danske virksomheder skal klædes bedst muligt på til at tænke i nye innovative baner, så de styrker deres konkurrenceevne – ikke mindst i krisetider. Denne styrkelse handler ikke blot om ny teknologi, men også om ny viden og nye måder at lave forretning på. Her spiller efteruddannelse en afgørende rolle," konstaterer Christian Nielsen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik