Teknovation Logo
robot

 
  • DIRA-bestyresesmedlem, direektør Michael Nielsen, Beckhoff Automation, sender en kraftig opfordring til landets SMV'er om at komme med i "automationsfesten".

25. marts 2021, kl. 11:54 

SMV’er står uden for festen

En IDA-undersøgelse viser, at kun 15 procent af SMV’erne herhjemme har en høj automatiseringsgrad. Det får Dansk Robot Netværk, DIRA, til at rejse spørgsmålet: Hvorfor står 85 procent uden for automationsfesten?


DIRA-bestyrelsesmedlem Michael Nielsen, der til daglig er direktør i Beckhoff Automation, undrer sig over resultaterne i IDA’s undersøgelse fra oktober 2020: ”Hvor langt er danske virksomheder med Industrie 4.0?”.

Særligt undersøgelsen angivelse af at kun 15 procent af SMV' erne er blandt dem, som han kan mærke har øget efterspørgslen efter Industrie 4.0-løsninger, siden sensommeren 2020. Automationsløsninger, der kan sikre større output for færre ressourcer og samtidig skaber en mere intelligent produktion med anvendelse af robotter og seneste øvrige højteknologier.

Når kun 15 procent af landets SMV’er satser på høj automatiseringsgrad er der, med andre ord, et teknologiefterslæb for de resterende sammenlignet med store produktionsvirksomheder, påpeger Michael Nielsen:

"Og det er jo ærgerligt, når de kan øge produktiviteten med knap 30 procent, hvis de gennemfører automatiseringer, der er økonomisk rentable på under to år. Det svarer til et automatiseringspotentiale i industrien på 86 milliarder kroner, fremgår det også af IDA’s undersøgelse," fastslår Michael Nielsen.

Læs hele Michael Nielsens DIRA-leder ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik