Teknovation Logo
robot

 
  • ”DTU er forskningsmæssigt i front inden for vedvarende energi og digitalisering, og vi er allerede involveret i mange af de danske living labs. Vi er glade for også via den nye innovationshub at kunne sætte hele Greater Copenhagen på verdenskortet som førende inden for intelligente energiløsninger,” udtaler koncerndirektør på DTU, Marianne Thellersen, i forbindelse med lanceringen.

8. marts 2021, kl. 12:58 

Dansk-svensk samarbejde om energiomstilling

Med initiativet Innovations-Hub for Intelligente og Fleksible Energiløsninger i Greater Copenhagen vil tolv partnere fra store danske og svenske virksomheder, offentlige samarbejdspartnere, universitetsverdenen og netværks- og innovationsorganisationer samarbejde om intelligente energiløsninger til den grønne omstilling.


De tolv partnere bag initiativet er Greater Copenhagen, Gate 21, Energy Cluster Denmark, Sustainable Business Hub, Sege Park v. Malmö Stad, Hyllie og Det Urbana Simris v. E.ON, Renewable Energy Lolland (REEL) ved Lolland Kommune, Bornholm Energy Lab ved BEOF, PowerLabDK, EnergyLab Nordhavn og Östra Ramlösa Helsingborg ved Öresundskraft.

Innovationshubben er det første initiativ inden for det politisk samarbejde på tværs af sundet, døbt Greater Copenhagen Green, der skal sikre den dansk-svenske region en verdensledende rolle i grøn omstilling og bæredygtig vækst.

Ønsket er at den innovationshuben skal give mulighed for at udvikle, teste og demonstrere nye intelligente energiløsninger på tværs af Øresund.

Initiativtagerner er DTU Elektro, der sammen med partnerne i Danmark og Sverige skal udvikle samarbejdet om hubben og etablere de nødvendige rammer.

Nærmere bestemt skal der arbejdes på tværs af hele innovationskæden for at finde løsninger inden for energi og digitalisering. Det indebærer også en forventning om at kunne få lov til at arbejde i en testzone med udvalgte undtagelser fra nuværende regulering på området, så nye forretningsmodeller og muligheder for global eksport kan udvikles, konstateres det.

Greater Copenhagen er et politisk samarbejde mellem Region Sjælland, Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Halland og samtlige 85 kommuner i Greater Copenhagen.

Deltagerne har formuleret et politisk charter, døbt Greater Copenhagen Green, der skal fastlægge samarbejdets ambitioner indenfor grøn omstilling og bæredygtig vækst.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik