Teknovation Logo
robot

 
  • OnRobots VGP20 er en elektrisk vakuumgriber, som kan indgå i applikationer, der plejer at benytte sig af kraftige pneumatiske gribere. Forskellen er, at VGP20 kan gøre det til en brøkdel af omkostningerne og enklere vis., fremhæver den fynske producent.

25. februar 2021, kl. 12:10 

Verdens stærkeste elektriske vakuumgriber er dansk

Fynske OnRobot præsenterer nu verdens stærkeste elektriske vakuumgriber til at automatisere arbejdsopgaver med tunge løft i industrien. Innovationen med navnet VGP20 har muskelkraft til løft af emner på 20 kilogram. 


Det er decideret en verdensnyhed, robotvirksomheden OnRobot i Odense sender på markedet. VGP20 er markedets eneste elektriske vakuumgriber med en løfteevne på 20 kilogram. Den er kompatibel med robotarme fra alle betydende robotproducenter og skaber dermed mange nye automationsmuligheder i produktionen af kosmetik, elektronik, medicin og fødevarer.

"Vores kunder efterspørger rentable, brugervenlige vakuumgribere, der kan løfte store, tunge og uhåndterlige emner, uanset hvor uregelmæssig og porøs en overflade de har. VGP20 kombinerer styrke intelligens og brugervenlighed, på en måde, der overtrumfer de dyre, komplekse pneumatiske gribere," siger CEO Enrico Krog Iversen, OnRobot.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Opgaver som pakning og palletering i industriens end-of-line er mandskabstunge og dyre. Analyser viser, at lønomkostningerne i gennemsnit tegner sig for 65 procent af lagerafdelingens driftsbudget. Dermed overgår de udgifterne til både el, vand, skatter og afgifter, fragt og husleje tilsammen. Alene af den grund er automatisering en tillokkende investering for virksomheder af alle størrelser.

VGP20 kan indgå i applikationer, der plejer at benytte sig af kraftige pneumatiske gribere. Forskellen er, at VGP20 kan gøre det til en brøkdel af omkostningerne og enklere vis, fremhæver Enrico Krog Iversen.

Mens pneumatiske gribere kræver trykluft for at fungere, er VGP20 helelektrisk og let at montere og tage i brug, hvilket gør det muligt for virksomheder at spare op til 90 procent på drifts- og vedligeholdsomkostninger sammenlignet med traditionelle pneumatiske gribere.

Omkostningerne til pap til emballage er steget med næsten 40 procent fra 2010 til 2020. Med fortsat stærk vækst i e-handel øges efterspørgslen på billigere emballagematerialer. De tyndere, mere porøse papkvaliteter og lette transportposer i plast skaber udfordringer for traditionelle automatiserede emballerings- og palleteringsløsninger. Men, OnRobot VGP20 kan håndtere disse tyndere og billigere emballagematerialer, hvilket gør det muligt for afsendere at spare betydeligt på både automatiserings- og forsendelsesomkostninger.

VGP20-griber kan kontinuerligt overvåge griberens luftstrøm. Hvis denne mulighed er valgt, og vakuummet afbrydes af en eller anden grund, så stopper robotten straks og advarer slutbrugeren via gribersoftwaren.

”Effektiv emballering og palletering er afgørende for fremstillingsvirksomheder, webshops og logistikvirksomheder. Men mangel på arbejdskraft er vedvarende udfordring, og det er både monotont og fysisk belastende at udføre disse opgaver manuelt. Den kraftfulde og alsidige VGP20-griber gør det muligt for virksomheder at automatisere disse opgaver, så arbejdsmiljøet styrkes, mens den samlede produktivitet og kvalitet forbedres, ”siger Enrico Krog Iversen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik