Teknovation Logo
robot

 
  • Strandmøllen har for at styrke sin brintposition fordoblet kapaciteten med yderligere blandt andet 300 bars brint-trailere.

17. februar 2021, kl. 13:04 

Strandmøllen styrker sin brintposition

Strandmøllen har indkøbt flere 300 bars brint-trailere, og derved fordobles kapaciteten som led i en strategi for at omstille gasleverandøren til den stigende vækst i brintmarkedet.


Strandmøllens samlede trailer-kapacitet lyder nu på over 30.000 kubikmeter, som forsyner Strandmøllens mange forskellige kunder med miljøvenlig brint. 

Gasleverandøren med over 30 års erfaring inden for brintproduktion og -distribution har nemlig oprustet sin vognpark med flere brint-trailere, som fordobler den eksisterende kapacitet. Den første trailer blev leveret i starten af året og er den første 300 bars trailer i Danmark.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Med investeringen intensiverer virksomheden sin indsats med distribution af brint til hele kundesegmentet. Det drejer sig både om brint til metalindustrien såvel som brint til Power-to-X-projekter, brint-tankstationer og kemisk industri samt backup-power, fortæller markedsdirektør Lars Laursen.

De vidt forskellige kunder har hver deres forskellige behov for brint-leverancer. Virksomheden opruster derfor ikke kun med flere brint-trailere for at levere til de allerstørste kunder, men investerer samtidig i flaskebatterier og flasker med 300 bar til de øvrige kunder.

De mange trailere, batterier og flasker fyldes i Ejby på Fyn, hvor Strandmøllen selv producerer brint via elektrolyse og med strøm fra de nordiske vandkraftanlæg. Der er med andre ord tale om miljøvenlig brint, som distribueres til kunder i både Danmark, Sverige og Tyskland.

Strandmøllen har tidligere være en del af Danish Hydrogen Fuel A/S, som etablerede og drev de første brinttankstationer i Danmark. Danish Hydrogen Fuel blev solgt til Everfuel i begyndelsen af året, men Strandmøllen leverer fortsat miljøvenlig brint til tankstationerne, fremhæver Lars Laursen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik