Teknovation Logo
robot

 
  • FORCE Technology er et af de syv GTS-institutter, der har indgået resultatkontrakter med Uddannelses- & Forskningsstyrelsen, så man kan introducere industrivirksomhederne for flere udviklings- og forskningsresultater, der kan gøre gavn i produkterne og føre til brug af mere grøn teknologi, som det eksempelvis er tilfældet ved FORCE- og DTU-aktiviteterne ved Lindoe Component & Structures (billedet).

13. januar 2021, kl. 16:52 

GTS skal gøre grøn F&U tilgængelig

Uddannelses- & Forskningsstyrelsen meddeler, at der er indgået resultatkontrakter med de syv danske Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, GTS, om udrulning af teknologiske forsknings- og udviklingsresultater på særligt de grønne områder til brug i de danske virksomheder.


Over de kommende fire år vil staten investere 1,2 milliarder kroner i at gøre teknologier med af sæt i forskning og udvikling tilgængelige for danske virksomheder.

Resultatkontrakterne indeholder indsatser inden for så forskellige områder som eksempelvis Power-to-X, grøn omstilling i den maritime sektor, styrket hygiejne og produktsikkerhed, komplekse grønne energisystemer, bæredygtig fødevareproduktion, digital sikkerhed og bæredygtigt byggeri med flere. 

I ansøgningsrunden har der været stillet særligt skarpt på, hvordan GTS’erne, som eksempelvis Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet og FORCE Technology kan hjælpe virksomhederne med at bidrage til den grønne omstilling.

Mange af de kommende teknologiske services vil kunne hjælpe virksomheder med mere energieffektiv og ressourceeffektiv produktion. Samtidig kan de seneste teknologier finde vej ind i virksomhedernes produkter og services, og dermed gøre danske producenter mere konkurrencedygtige på det globale marked.

GTS udvikler og udbyder i forvejen eksempler på den seneste teknologiske viden til virksomhederne.

Det er både GTS’ernes egen forskning og udvikling, og andre danske og udenlandske videninstitutioners resultater, som GTS’erne hjælper med at gøre klar til implementering i virksomhedernes produkter og services.

Formålet med GTS er at udvikle og udbrede ny viden til virksomhederne. Det sker ved at give virksomhederne adgang til teknologiske kompetencer, og serviceydelser, samt test- og udviklingsfaciliteter. Med den kommende investering i resultatkontrakterne med GTS-institutterne kan virksomhederne se frem til lettere implementering af flere teknologiske muligheder i deres produkter, påpeger Uddannelses- & Forskningsstyrelsen.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik