Teknovation Logo
robot

 
  • Producenten har i første omgang arbejdet med Wire Arc AM (WAAM), også betegnet DED-Arc, på en Motoman-robot, men fremhæver løsningen som bare en af de mulige DED-processer.

18. november 2020, kl. 17:18 

ESPRIT med DED 3D-metalprintpakke til robotter

Cam-producenten ESPRIT er gået sammen med industrisoftwarespecialisten Alma om dét, de kalder en komplet programmeringsløsning for 3D-metalprint på industrirobotter med Direct Energy Deposition, DED-processer.


Direct Energy Deposition, DED-processer, dækker over en række 3D-printteknologier med metaller, der fremstiller emner ved at deponere smelte/fuse materiale lag på lag til en færdig geometri er opbygget.

Hidtil har DED-processer foretaget af industrirobotter været begrænset af, at der mangler ordentlige programmeringsværktøjer, så 3D-printprogrammer ikke skal skrives fra bunden hver gang, et emne skal laves.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


ifølge parterne, er der tale om en 'End-To-End-løsning' til programmering af robotstyrede DED-processer, hvor parternes respektive input bringer det bedste fra virksomhederns 'to verdener' sammen i én løsning.

Dette i form af ESPRIT's kendte Cam-teknologi til subtraktive såvel som additive produktionsprocesser kombineret med Almas knowhow inden for robotteknologi, beregninger og offline-programmering af svejserobotter.

Dermed får Alma mulighed for at benytte ESPRIT's additive DED-cyklusser såsom 3x, 4x og 5x, hvilket bringer softwaren til et nyt supportniveau inden for AM-teknologiområder, samtidigt med, at ESPRIT får tilgang til undestøttelse af industrielle robotfabrikater som Yaskawa, ABB, Fanuc og Kuka med flere, fremhæver parterne.

Alt i alt bliver resultatet af teknologipartnerskab en komplet pakke for dedikeret additiv planlægning og programmering af værktøjsbaner. Robotprogrammering, simulering, verifikation, kollisionsdetektering og kodegenerering. Samt mulighed for subtraktive efterbehandlingsprocesplanlægning, simulering, verifikation, kollisionsdetektering og generering af G-kode, konstaters det.

ESPRIT-software forhandles i Danmark af det nyoprettede ESPRIT Nordic.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik