Teknovation Logo
robot

 
  • Vindmøller indgår i den grønne omstilling, påpeger Danmarks Frie Forskningsfond. (Foto: Karsten Würth, Unsplash)

29. oktober 2020, kl. 07:04 

333 millioner til grøn omstilling

Danmarks Frie Forskningsfond meddeler, at der aktuelt udbetales 333 millioner kroner til 65 forskningsprojekter inden for grøn omstilling.


Den grønne omstilling er en af tidens helt stores samfundsmæssige udfordringer. Derfor giver Danmarks Frie Forskningsfond, DFF, nu 333 millioner kroner til 65 forskningsprojekter inden for netop den grønne omstilling. Midlerne skal bruges til at hjælpe talentfulde forskere på vej og på den måde sikre flere, originale idéer og forskningsmæssige gennembrud inden for blandt andet klima, natur og miljø.

Fonden har modtaget i alt 452 ansøgninger fra alle dele af den danske forskningsverden, og de 65 projekter, der er kommet gennem nåleøjet, omfatter et bredt spektrum af forskning inden for den grønne omstilling. Det glæder uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen:

"Jeg er glad for at se alle idéerne og den store interesse, der har været for forskning i grøn omstilling i de udvalgte projekter. Det er godt at se, at de grønne forskningsmidler, vi fra Christiansborg har afsat, nu er ude at leve i konkrete projekter. Jeg vil også gerne rose, hvordan hele den danske forskningsverden byder ind. Der er brug for et bredt, tværgående blik, hvis vi skal kunne løse klimaudfordringerne," udtaler ministeren.

Se mere om de 65 projekter ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik