Teknovation Logo
robot

 
  • OnRobot-værktøjsløsningen Sander kan integreres med selv større robotmærker, fremhæver producenten.

17. september 2020, kl. 12:58 

Omkostningseffektiv efterbehandling

Med introduktionen af OnRobot Sander, som er en fuldt elektrisk excentersliber til at automatisere efterbehandling, herunder slibning og polering, udvides OnRobot-sortimentet af automatiseringsløsninger.


OnRobot lancerer med Sander et komplet slibeværktøj, der er til at bruge sammen med de mest udbredte kollaborative robotter og lette industrirobotter.

Den komplette Sander-pakke indeholder et Plug-&-Play-slibeværktøj, en række standardiserede slibe- og poleringspuder, brugervenlig programmeringssoftware, en valgfri kraft-/drejningsmomentsensor og en kornskifter, der muliggør automatiseret skift mellem forskellige slibekorn uden indgriben fra operatøren.

En “Save Position”-knap på løsningen giver brugere mulighed for at indstille Waypoints manuelt uden at bruge robottens håndholdte enhed. Sander-softwaren leveres med forskellige muligheder for stiplanlægning – håndstyret samt former og punkter – og giver brugerne mulighed for at justere rotationshastigheden, således at cyklustiden og konsistensen optimeres.

OnRobot Sander understøtter flade, buede samt ujævne emne-geometrier og leveres med udskiftelige standardpuder, der kan bruges på en lang række materialer. Tilføjelse af en kraft-/drejningsmomentsensor gør det muligt for slibemaskinen at tilpasse sig overfladevariationer eller forskydning af dele, samtidig med at ensartetheden og kvaliteten forbedres, og skrotraten reduceres.
Der er tale om en letvægtsløsning, med de blot 1,2 kilogram, inklusive pude, der kombinerer kraften fra den børsteløse el-motor - op til 10.000 omdrejninger/minuttet - med driftsomkostninger på helt ned til 5 procent af det, man ser ved pneumatiske slibesystemer.

Slibning er ofte beskidt og farligt arbejde, der indebærer en række potentielle sundhedsrisici for arbejderne, lige fra det invaliderende ‘hvide fingre’-syndrom, som forårsages af håndværktøj med kraftig vibration, til lungeskader forårsaget af partikler. Løsningen eliminerer disse risici og bruger 3M’s rene sandpapir-skiver, som gør det muligt at udsuge mere støv, hvilket giver et sikrere miljø for medarbejderne sammenlignet med konkurrerende systemer, understreges det. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik