Teknovation Logo
robot

 
  • 13. august gælder det årets DTU RoboCup. (Foto: Joachim Rode)

5. august 2020, kl. 13:46 

Selvkørende robotter i kamp på DTU

Ved DTU RoboCup 2020, der holdes 13. august, bydes på en særlig forhindring, der omfatter den vekselvirkning mellem magneter og elektricitet, som H.C. Ørsted opdagede. Derudover skal de deltagende robotter klare ni andre forhindringer på konkurrencebanen.


200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen præger dette års DTU RoboCup. Der således er tilføjet en Ørsted-forhindring til banen, som robotterne skal gennemkøre. Ved forhindringen skal robotterne samle en magnetisk bold op, som de efterfølgende skal skyde gennem et rør med størst mulig kraft. Undervejs på turen gennem røret passerer den magnetiske bold to elektromagneter i form af elektriske ledninger. Jo hurtigere der induceres strøm i de to elektromagnetiske spoler, jo flere point får robotterne.

”Elektromagnetismen udgør grundlaget for robotternes elektromotorer, og det har derfor været helt naturligt for os at inddrage en Ørsted-forhindring i dette års udgave af DTU RoboCup. Den nye forhindring afspejler i princippet den samme funktion, som du kender fra dine magnet cykellygter,” siger professor Ole Ravn, DTU Elektro.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ole Ravn vurderer, at den tilføjne forhindring hører til blandt de sværeste på banen, da den både kræver en høj præcision og god manøvrering af robotten.

Deltagerne har på forhånd programmeret robotterne, så de på egen hånd kan køre gennem banen og løse de i alt ti udfordringer, der blandt andet også omfatter at køre gennem en tunnel, over en vippe, få en golfbold i hul og tage en hurtig tur på ’racerbanen’.

”Deltagerne må ikke røre deres robot undervejs, men får point for alle de forhindringer, robotten passerer fejlfrit,” siger Ole Ravn.

I år er det på grund af Covid-19-situationen ikke muligt at være tilskuer til DTU RoboCup. I stedet kan man følge konkurrencen på livestream, hvor der som noget særligt bliver mulighed for at se med i 360 grader, når robotterne bevæger sig rundt på banen.

Se mere om DTU RoboCup 2020 ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik