Teknovation Logo
robot

 
  • Samarbejdsprojektet mellem RoboCluster, SDU og Teknologisk Institut skal løfte simulering i virksomhedernes Operation Management-funnktioner.

26. juni 2020, kl. 07:02 

Simulering som beslutningsværktøj

Robocluster har i et samarbejdsprojekt med deltagelse også fra Syddansk Universitet, SDU, og Teknologisk Institut løftet simulering, så det er målrettet SMV’er i fremstillingsindustrierne.


Simulering defineres som er en kunstig genskabelse af virkeligheden over tid og kan anvendes indenfor en lang række områder.

Fra et Operations Management-synspunkt er det væsentligt at have beslutningsværktøjer til håndtering af den kompleksitet, der opstår i forbindelse med optimering af produktionsmæssige faktorer såsom lagerstørrelser og typer, delte produktionsressourcer, batch-size optimering, kapacitet- og flaskehalsstyring, produktionsrobusthed og teknologi implementering, påpeger lektor Henrik Blichfeldt, SDU Engineering Operations Management, Institut for Teknologi & Innovation. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Han påpeger videre, at man ser simulering som en af vejene til at kunne håndtere denne kompleksitet. Simulering kan foregå på både proces og produktionslinje niveau, og endda på fabriksniveau, afhængig af hvad formålet med simuleringen er.

Igennem RoboCluster har SDU og Teknologisk Institut fået bevilget et projekt, der skal sætte simulering i fremstillings-SMVer, på produktionslinje niveau, i fokus. Formålet er at skabe viden omkring potentialet og de barrierer, der opstår i processen.

Projektet skel desuden være med til at danne en beslutningsplatform for virksomheders arbejde med simulering, specielt ved integration af automation og robotter. Siden januar er der i projektet blevet etableret en gruppe på syv virksomheder, der fra august, i samarbejde med SDU og Teknologisk Institut, skal gennemføre en række simuleringer af virksomhedernes produktionsudfordringer. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik