Teknovation Logo
robot

 
  • Især den seneste teknologiske udvikling inden for genomanalyse og ny avanceret robotteknologi giver helt nye muligheder for at generere og analysere store datamængder, som er en forudsætning for at forklare og styre komplekse biologiske systemer. Derfor bliver det væsentligt for centret at få etableret en stærk infrastruktur (i form af et såkaldt Biofoundry), der kan generere og analysere store datamængder i høj kvalitet og dermed skabe grundlaget for næste generation af cellefabrikker, fremhæver DTU.

11. juni 2020, kl. 15:14 

750 millioner til DTU Biosustain

Novo Nordisk Fonden har afsat yderligere 750 millioner kroner over en fem-årig periode til forskningscentret DTU Biosustain, meddeler DTU.


Novo Nordisk Fonden skabte selv det økonomiske grundlag for DTU Biosustain i 2011, og den nye pulje på trekvartmilliard kroner skal sikre, at centret fortsætter sine forskningsaktiviteter og bliver verdensførende i udvikling af ny viden og teknologi til bæredygtig produktion af biokemikalier og grønnere forbrugsprodukter ved hjælp af såkaldte cellefabrikker, fremhæves det.

I den nye bevillingsperiode vil centrets satse særlit på tre hovedområder i form af bæredygtige kemikalier, biobaserede produkter og nye mikrobielle fødevarer og fødevareingredienser.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ønsket er at hjælpe med at fremme en mere bæredygtig livsstil og bruge biologi som et værktøj til at skabe en mere miljøvenlig fremstilling af eksempelvis medicin, fødevareingredienser og specialkemikalier.

Dette er produkter, som i dag fremstilles primært ved hjælp af enten oliebaserede processer eller ekstrahering fra sjældne planter til skade for klimaet og verdens naturressourcer. Dette er desuden en vision, der læner sig opad FN's 17 bæredygtighedsmål, som DTU arbejder strategisk med, påpeges det.

”DTU Biosustain har skabt et forskningsmiljø i verdensklasse inden for design og udvikling af cellefabrikker og bioindustrielle fremstillingsmetoder, og målet er, at centeret i de kommende år vil rykke grænserne for vores viden om bioteknologi yderligere. Det er et helt centralt område i den grønne omstilling, og centeret er dermed et godt eksempel på, hvordan Danmark kan yde et væsentligt bidrag til den globale transition mod bæredygtige produkter og processer,” siger bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen, og tilføjer:

"Forskningen på centeret vil give danske virksomheder lettere adgang til ny, banebrydende forskning inden for industriel bioteknologi og bioindustriel fremstilling, der er traditionelle danske styrkeområder. Det vil kunne betyde flere eksportvirksomheder og arbejdspladser i Danmark.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik