Teknovation Logo
robot

 
  • Steute lancerer nu GF-/GFS-serierne, som trådløse sikkerhedsanordninger ved eksempelvis kantpresser.

Teknovation nr. 7/2020

Trådløs sikkerhed

Udbredt ved pladebearbejdningsmaskiner er sikkerhed med fodkontroller, som ofte påvirkes meget, og derfor forudsætter vigtige sikkerhedsfunktioner, da operatøren ikke blot bruger fodkontrollen til at udløse en pressegang, men også til at stoppe den, fremhæver Steute i forbindelse med firmaets GF-/GFS-serier.


Tyske Steutes aktuelle GF-/GFS-serier er udviklet med tre-trins sikkerheds-fodkontrol, hvor kontaktens egenskaber omfatter høj stabilitet og lav pedalhøjde, der muliggør en ergonomisk og komfortabel påvirkning, der ikke virker trættende. Det er især ønskværdigt, når en kontakt skal påvirkes så pedalen skal holdes i midterposition over længere perioder, påpeger producenten.

De trådløse sikkerheds-fodkontroller eliminerer behovet for et kabel som forbindelse til pressebremsen. I stedet kommunikerer de via den indbyggede, trådløse sikkerhedsprotokol, sWave 2.4 GigaHertz-safe, der ligeledes er udviklet af Steute til formålet. Garanterede, stabile responstider på under 100 millisekunder kan opnås - uafhængigt af enhver anden trådløs enhed, der er aktiv i samme frekvensbånd.

Kabelfri signaltransmission giver operatøren større frihed til bevægelser og optimal ergonomisk komfort til enhver tid, påpeges det videre. Der vil heller ikke være tale om slitage på kabler, når en trådløs fodkontakt er til rådighed.

Den trådløse sikkerheds fodkontakt, med op til tre pedaler, kan bruges i applikationer med Performance Level e (EN Iso 13849-1) og SIL 3 (IEC 61508). Førende fabrikanter af presser tilbyder allerede deres kunder disse kontrolenheder – enten som seriel komponent eller som et ekstra tilvalg, der ofte er et ønske fra klienterne, oplyser Steute.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik