Teknovation Logo
robot

 
  • Søskendeparret Jesper Dammvig (t..v.) og Susanne Damvig (t.h.) har aktuelt tre gode grunde til at kippe med flaget.

18. maj 2020, kl. 07:18 

Triple-fødselsdag hos Damvig

Damvig har aktuelt haft Dannebrog til tops i forbindelse med blandt andet 25 års-jubilæet, men udskyder festen til efteråret. Istedet er fødselsdagskagerne doneret til Taastrup Kommunes plejehjem.


Damvig A/S i Taastrup markerede 17. maj en særlig dag:  Dobbelt fødselsdag og 25-årsjubilæum for virksomhedens første 3D-print-maskine, der satte sporene for retningen frem mod nutidens førende virksomhed inden for Additive Manufacturing, AM.

Damvig, der for få måneder siden solgtes til svenske Prototal AB, ledes til dagligt af søskendeparret Susanne Damvig og Jesper Damvig, som i sin tid sammen stiftede virksomheden.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Damvig benytter ivrigt den anderledes og kraftigt voksende teknologisk AM-produktionsproces. Mens konventionel fremstilling ofte er kendetegnet ved at fjerne dele fra materialet, opbygges med AM derimod produkter via lag-på-lag-påføring. Det minimerer ressouceforbruget og nedbringer spildet, fremhæver virksomheden.

Samtidig er AM ideel til hurtigt opstart og skalering af produktionen, da man ikke skal vente på at få dele leveret komponenter fra den anden side af kloden. Istedet kan komponenter hurtigt fremstilles i nærområdet. Det skaber tættere forsyningskæder, som sparer tid og minimerer risici.

Hos Damvig er man vant til at sparre med mange virksomheder. Firmaets knowhow gør at udviklingsafdelinger ofte kontakter Taastrup-virksomheden, når nye former og funktioner skal i spil og når nye, komplekse materialekombinationer skal testes hurtigt og effektivt.

17. maj er speciel, da det både er Jesper Damvigs fødselsdag, og pudsigt nok ligeledes storesøster Susanne Damvigs fødselsdag. Den 3. årsag til, at man kipper med flaget på fabrikken i Tåstrup er, at 17. maj samtidig markerer 25-året for installering af virksomhedens første AM-maskine.

"Vi vil gerne markere selve dagen, og derfor har vi valgt at købe lagkager. Men, vi har besluttet at donere lagkagerne til lokale plejehjem i Taastrup Kommune, hvor vi håber at de vil være med til at sprede glæde og smil. Især mange plejehjemsbeboere har været isoleret i den seneste tid. Vi håber at det bidrager til at beboere og personalet får mulighed for at få en dejlig dag og at de vil benytte anledningen til at mindes en dag eller to for 25 år siden," siger administrerende direktør Susanne Damvig. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik