Teknovation Logo
robot

 
  • ORNL-forskerne har udvalgt, optimeret og 3D-metalprintet et design af en brugbar reaktorkerne under en periode på kun tre måneder, fremhæves det.

14. maj 2020, kl. 07:18 

3D-metalprintet atomreaktorkerne

Amerikanske forskere har 3D-printet de første prototypekomponenter til en såkaldt TCR-atomreaktorkerne.


Med projektet Transformational Challenge Reactor, TCR, Demonstration Program, der stratede i 2019, er der, ifølge de involverede specialister fra Oak Ridge National Laboratory, ORNL, tale om en hidtil uset tilgang til udnyttelse af kernenergi.

Målet er at inkorporere de seneste fremskridt gjort inden for fremstilling, materialer, nukleare videnskab, nuklear engineering, high-performance-computing, dataanalyse og relaterede felter til at fremstille en mindre atomreaktor på rekordtid med væsentligt lavere omkostninger.

Mens kernen omfatter en 'konventionelt fremstillet' og kvalificeret konstruktion i 304H rustfrit stål, anvendes 3D-metalprint til at fremstille en siliciumkarbidmatrix, der vil indeholde de benyttede Uranium Nitride Tristructural-Isotropic (TRISO) brændstofpartikler, der er en form for HALEU-brændstof til reaktoren, påpeges det.

Ifølge TCR Technical Director, Kurt Terrani, er TCR-konceptet netop gjort muligt på grund af de betydelige fremskridt, de er sket inden for teknologi til additiv fremstilling. Produktionsmetoden muliggør nemlig anvendelse af teknologi og materialer, som det atomkraftindustrien ikke har været i stand til at udnytte i flere årtier. 

Dette inkluderer sensorer til næsten autonom styring, et bibliotek med data og en ny og accelereret tilgang til kvalifikation af konstruktioner, der vil gavne hele industrien, uddyber han.

Selvom atomkraftværker i dag leverer næsten 20 procent af elektriciteten i USA, står mere end halvdelen af ​​dem til at blive pensioneret inden for 20 år, baseret på de nuværende licensudløbsdatoer.

Håbet med ORNL TCR-programmet er at finde en løsning på den bekymrende udvikling med høj omkostninger og lange projekttider, understreger Kurt Terrani, ifølge ORNL.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik