Teknovation Logo
robot

 
  • 5G og andre trådløse teknologier binder brug af avancerede digitale teknologier som AI, IoT og Industrie 4.0 sammen, og skaber et højeffektivt og højteknologisk erhvervsliv, fremhæver digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal, DI.

12. maj 2020, kl. 14:04 

Millionbevilling skal sætte turbo på 5G i erhvervslivet

Industriens Fond har bevilget 3 millioner kroner til et projekt, hvor virksomheder skal afprøve det kommende højhastighedsnet. Projektet føres ud i livet i et samarbejde mellem Aalborg Universitet, AAU, Dansk Industri, DI, og Togsverd Consult.


Der er kun én måde at få nyttig erfaring med seneste teknologi - det er ved at bruge den aktivt ude i virksomhederne. Og det er netop planen med et projekt, hvor virksomheder i langt større omfang kommer til at eksperimentere med 5G og andre trådløse kommunikationsteknologier. Det er teknologi, der kan effektivisere produktionen og skabe grundlaget for fremtidens vækst og innovation.

Det er baggrunden for, at Industriens Fond har bevilget 3 millioner kroner til projektet, hvor virksomheder skal afprøve det kommende højhastighedsnet. Projektet føres ud i livet i et samarbejde mellem AAU, DI og Togsverd Consult.

"Vi er på tærsklen til at udrulle 5G i Danmark, og det er afgørende for dansk erhvervslivs konkurrenceevne, at vi får virksomhederne i gang med at eksperimentere med teknologien og derved opbygge kompetencer og relevant viden. På den måde kan den nye teknologi omsættes til konkurrencedygtige processer, forretningsmuligheder og produkter," siger direktør Thomas Hofman-Bang, Industriens Fond.

"Vi glæder os til at hjælpe virksomhederne med at teste deres 5G-løsninger i vores trådløse ”sandkasse” i 5G Smart Production Lab," siger AAU-professor Preben Mogensen, som driver projektet sammen med universitetets Smart Production Lab, og suppleres af Ole Madsen, AAU-professor i smart produktion:

"Vi vil bistå virksomhederne med forskningsbaseret rådgivning, i et miljø der minder om et produktionsanlæg i en industrivirksomhed, og derefter kan virksomhederne tage hjem og implementere løsningen i praksis".

Også i DI ser man 5G som et afgørende værktøj for dansk erhvervsliv:

"5G og andre trådløse teknologier kommer til at revolutionere erhvervslivets brug af avancerede digitale teknologier som kunstig intelligens, Internet of Things og Industrie 4.0. 5G kan binde alle teknologier sammen og skabe et højeffektivt og højteknologisk erhvervsliv. Vi håber, at projektet kan give virksomhederne blod på tanden og fremme efterspørgslen efter 5G i dansk erhvervsliv," siger Christian Hannibal, der er digitaliseringspolitisk chef i DI.

Projektet efterkommer et ønske i erhvervslivet om at få bedre test- og udviklingsmuligheder.

"Mange virksomheder har efterspurgt et sted, hvor de kan afprøve, hvordan 5G kan skabe værdi for dem. Det gælder både de, der udvikler mobile robotter, droner og automationsløsninger, og brugervirksomheder inden for industri, landbrug, medier og sundhedsteknologi. Et sådant sted har vi skabt nu. Vi glæder os til at komme rundt i landet og fortælle om potentialerne ved 5G og andre trådløse teknologier," siger direktør Tom Togsverd, Togsverd Consult.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik